Izvor:
03.02.2019 u 10:40
0

PREDSEDNIK OPŠTINE BAČ U “ PRELO U NAŠEM SOKAKU“ : „Preko dvadeset nacionalnosti živi složno na jednom području!!

U emisiji "Prelo u našem sokaku" sa poznatim voditeljskim parom Bojanom Ristivojević i Urošem Davidovićem, i nezaboravan kutak Nade Blam, koji se brinu za naše gledaoce, ugostili smo Borislava Antonića – predsednika Opština Bač.

Bač je šarena slika jedne manje opštine gde možete videti svega? Šta biste prvo rekli o Baču?

– Opština Bač je multietnička sredina, složno živi preko dvadeset nacionalnosti. Naš grad predstavlja pravi primer da je moguće da se slažemo, dokaz da jedni pored drugih mogu da žive u dobrim "komšijskim" odnosima sve nacionalnosti Hrvati, Srbi, Bunjevci, Makedonci, Grci, Slovaci, Bošnjaci.

Koji su potencijali opštine Bač, na šta računate?

– Pretežna delatnost je poljoprivreda, imamo oko 26 000 hektara obradivog zemljišta, imamo bogate šume spadamo u najpošumljenije opštine u Vojvodini. Takođe, imamo preko 1500 gazdinstava, imamo manja preduzeća koja se bave poljoprivredom, zadruge. Uveli smo subvencije za manje investicije za poljoprivrednike, pored državnih subvencija i opština Bač daje određeni novac za subvencije i to za bušenje bunara, izgradu plastenika, navodnjavanje parcele. Pokazalo se kao dobra investicija, pod njivama niču i jagode, maline i urodilo je plodom. Bač je malo ali lepo sređeno mesto, radimo na infrtastrukturi kao i svi gradovi. Sprovodimo gasovod koji je prošao ali nije još pušten u pogon. Kanalizacija je urađena i dajemo je svim naseljenim mestima u opštini Bač – rekao je Borislav Antonić.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter