DRAGICA ILIĆ U EMISIJI "PRELO U NAŠEM SOKAKU": Seoski turizam je najrazvijeniji oblik turizma u Opštini Knić i proizvodnja zdrave hrane!

U emisiji "Prelo u našem sokaku" sa Bojanom Ristivojević i Urošem Davidovićem ugostili smo predsednicu Centra za kulturu, tiruzam i sport Dragicu Ilić.

Ono čime se hvalite je seoski turiznam?

- Mi smo se danas dogovorili da prezentujemo opštinu Knić u narodnoj nošnji kakve su se nosile, videćete šumadijsku i gradsku nošnju. Seoski turizam jeste najrazvijeniji i po tome smo prepoznatljivi, ali postoje više vidova turizma. Prvi gosti su dolazili  sedamdesetih godina u prošlom veku a takva se tradicija nastavila danas. Obilaze se mesta i domaćinstva u Žunjama, Boraču, Grivcima, Gruži imamo ih više u Kniću. To nije samo smeštaj i ishrana, već sve ono što selo pruža tako da gosti mogu i da učestvuju u raznim aktivnostima domaćina čak u 36 sela. Turisti mogu sve da koriste u selu od prirpemanja hrane do zdravih namirinica, mogu da obilaze kulturno-istorijske spomenike, manifestacije, mogu da koriste pešačke staze na planini Kotlenik, Gledićke planine, Ješevac ali biće i markirana staza u narednom peridou vidljiva preko mobilne aplikacije i obeležena putokazima, pa će turisti moći sami da organizuju pešačku rutu.

Koliko ljudi poseti vaše kraj?

- Nemamo statističke podatke koliko turista poseti Opštinu Knić ali broj turista raste iz godine u godine. Najposećenije su maniferstacije.

Koliko je interesovanje za Gružansko jezero? 

- Gružansko jezero je svakako interesantan resurs za razvoj turizma ali jezero je namenjemo, prvenstveno, za snadbevanje pijaćom vodom tako da je korišćenje ograničeno. Imamo sportove na vodi to su veslanje i kajekaši, dolaze iz Beograda, Novog Sada, Pančeva ali prošle godine ugostili smo reprezentaciju Kinu - rekla je Dragica Ilić.

 

 

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Petak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
13:50 Dnevnik
14:10 Parovi
14:30 Serija: Suze moje sestre
15:20 Posle ručka
16:00 Vesti
16:10 Posle ručka - nastavak
17:30 Telemaster
18:10 Glamur
18:30 Kviz: Naslovna strana
19:00 Upoznajte parove
21:00 Kviz: Soba sreće
22:00 Parovi - Vruća stolica
02:30 Parovi - Live