Izvor:
03.03.2019 u 11:46
0

MILIVOJE DOLOVIĆ U EMISIJI „PRELO U NAŠEM SOKAKU“: „Narod u našoj opštini je radan, samo treba uložiti u infrastrukturu!“

Emisija "Prelo u našem sokaku" je danas posvećena opštini Lučani u Moravičkom okrugu.

Tom prilikom gost naših voditelja Bojane Rastivojević i Uroša Davidovića bio je predsednik opštine Lučani, gospodin Milivoje Dolović.

On je reprezentujući svoje mesto pokušao da nam dočara sve njegove lepote te je, kako sam kaže, deo Lučana i duh Lučana pokušao, makar delom, da prenese u naš studio i na naše gledaoce.

– Opština Lučani se nalazi u zapadnoj Srbiji, u Moravičkom okrugu i obuhvata prostor od 454 kilometra kvadratna gde senalaze dva gradska područja, Lučani i Guča i trideset i šest mesnih zajednica. Prosečna nadmorska visina je negde oko 420 metara. Ima negde oko devetnaest hiljada stanovnika. Ono što je osobenost naše opštine jeste da je u višim predelima naše opštine razvijena poljoprivreda, pre svega sa osvrtom na našu dragačevsku malinu i krompir, a u nižim predelima naše opštine, oko samih Lučana i naravno stožera naše industrije, fabrike "MB-Namesnska Lučani", je razvijena industrija. Ono čime mi u Dragačevu se ponosimo i kažemo da su reprezenti naše opštine, to su pod broj jedan fabrika "Milan Blagojević- Namenska" iz Lučani, pod broj dva Dragačevski sabor trubača koji moram da napomen iduće godine slavi jubilej- 60 godina postojanja kao ni jedna druga manifestacija u našoj zemlji, pod broj tri je naravno FK Mladost Lučani od koga strahuju i "Zvezda" i "Partizan".

Voditelj Uroš je podsetio i da su sela veliki i važan deo ove opštine i da i ona kao i sama varoš izgledaju kao turističko mesto jer su prelepo uređeni.

– Apsolutno, ono što je pre svega naša želja i volja u narednom periodu je izuzetno ulaganje u infrastrukturu. Narod u Dragačevu je vredan i radan, treba samo da omogućimo kvalitetno ulaganje u infrastrukturu da bi mlade zadržali na selu da se bave onim što najviše žele i vole.

Pomenuli smo sve najvažnije fabrike koje doprinose boljem standardu života ljudi u Lučanima kao što je "Milan Blagojević", "Maksima Lučani", "Industrijski kombinat" u Guči, "Hidrokomerc" iz Lučana, "Aurora" iz Lučana.

– Ali moram da napomenem još jednu stvar, imajući u vidu da smo mi u gornjim krajevima naše opštine, poljoprivredna opština, u prethodne tri godine je izgrađeno i dorađeno više od četrnaest hladnjača sa prerađivačkim kapacitetima. To je ogroman napredak.– rekao je predsednik opštine.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter