Izvor:
05.05.2019 u 10:14
0

PREDSEDNICA OPŠTINE SURDULICA U „PRELO U NAŠEM SOKAKU“: „U Surdulici nema neangažovanih lekara“!

U emisiji "Prelo u našem sokaku" ugostili smo predsednicu Opštine Surdulica – dr Aleksandra Popović.

– Surdulica je impersivna sredina. Ima tradiciju i prvi pisani dokument o našoj opštini je od 1530.godine. Danas je moderan grad koja ima sve institucije za potrebu mladih ljudi. Od 2008. putem različitih projekata, tražeći nemoguće, pokušavamo da Surdulica kao opština bude sredina i izbor naše dece, kako i nas samih. Imamo sedam osnovnih škola, tri srednje, ima dve važne ustanove sa dugom tradicijom. Imamo specijalnu bolnicu izgrađenu 1924. godine i zdravstveni centar sa dve organizacione jedinice. Ono što ja kao lekar mogu da istaknem, na šta sam ponosna, je da nemamo neagažovanih lekara u Surdulici. Neki su preko ministarstva dobili posao a neke smo mi preko projekata angažovali – rekla je dr Aleksandra Popović.

Ulaganja u infrastrukturu u poslednjih petnaest godina su neverovatna, svako planinsko selo ima svoj put?

– Surdulica se ne može opisati , mi se nalazimo u podnožju tri planine koje zovem južni Alpi. Zajedno sa infrastrukturnim objektima, sa divnim ljudima, sa ulaganjima koja traju godinama zaista podseća na malu Švajcarsku – dodala je.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter