Izvor:
22.06.2019 u 11:57
0

NENAD POPOVIĆ: „Svestan sam da moramo da radimo i sa Istokom i sa Zapadom!“

Gost emisije "Prelo u našem sokaku" bio je ministar za inovacije i tehnološki razvoj Srbije Nenad Popović.

Uroš Davidović je upitao ministra da prokomentariše nedavna dešavanja u Crnoj Gori.

Svakom Srbinu je teško oko srca ovih dana. Ti procesi koji se dešavaju u Crnoj Gori su za ne poverovati, pokušaj Vlade Crne Gore donošenjem predloga ovog Zakona , koji nadam se neće biti usvojen, u Skupštini je zaista nešto monstruozno. Oni žele da od naše crkve otmu Ostrog, Cetinjski manastir i to sve jednim potpisom, to nam nisu čak ni Turci radili, ni Ustaše, ali eto ovaj režim Mila Đukanovića to pokušava. Nadam se da će ipak biti pameti i mudrosti da odustanu od toga jer to bi dovelo do katastrofalnih odnos i treba reći da je to neprijateljski čin prema Republici Srbiji. Oni su izbacili iz čitanki crnogorskih i Desanku Maksimović i Jovana Jovanovića Zmaja, izbacuju ćirilicu, hoće da zatru sve što je srpsko! Treba odvojiti narod Crne Gore, koji je čestit, dobar, preko 35 odsto se deklarišu kao Srbi, a generalno tamo je 90 odsto Srba. Treba odvojiti narod od režima! Cilj je da se oduzmu manastiri i to bi istog časa bio signal da se to isto desi i na Kosovu, sutra takođe u Hrvatskoj. – izričito napominje Popović.

Ministar Popović je takođe naglasio značaj Ruske Federacije za Srbiju:

Ja sam srpski ministar i srpski političar i uvek zastupam samo srpske nacionalne interese, i političke i ekonomske. Naravno, kao i 90 procenata Srba posle Srbije najviše volim Rusiju. Naravno, svestan sam da moramo da radimo i sa Istokom i sa Zapadom. Od Svetog Save Srbija je bila istok na zapadu i zapad na istoku. Srcu nam je uvek najbliža Rusija, da Rusije nije bilo u Prvom i Drugom svetskom ratu ne bi bilo ni nas ovde.– zaključuje Popović.

Izvor: Happyt.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter