Izvor:
28.09.2019 u 12:37
0

DUNJA MARKOVIĆ: Čuvam našu tradiciju!

U emisiji "Prelo u našem sokaku" gostovala je Dunja Marković, koja nam je pokazala svoje ručne radove.

– To nije nešto što je popularno u naše vreme. Svi znamo za goblene koje su vezle naše bake. Interesantno jeste da sam naučila taj vez od tate. Tata mi je pokazao te neke prve osnove, ali bili su tu i neki bakini saveti, pošto je i ona radila to. Mogu da kažem da sam to naučila od bake i od tate. Ne bavim se time, ja sam vaspitač i radim u vrtiću, u Pančevu. U slobodno vreme bavim se vezom, igram folklor, kao i ove naše lepe devojke i čuvam našu tradiciju. Prosečno je potrebno između 10 i 15 sati, zavisi šta se radi. Može svako to da priušti sebi, a to je i moj cilj da svako ima to u svom vlasništvu. Ovaj vez koji ja radim se razlikuje po tehnici, materijalima, boji. Goblen se isključivo radi na jednom platnu, jednom tehnikom, a ovo što ja radim može da se radi na bilo kom platnu,mogu biti različite boje i različite tehnike.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter