Izvor:
05.10.2019 u 11:58
0

ANA SEČ PINĆIR: Ove godine obeležavamo 100 godina od OSNIVANJA štamparije!

U emisiji "Prelo u našem sokaku" gostovala je direktorka Muzeja vojvođanskih Slovaka, Ana Seč Pinćir, koja je ispričala i objasnila zašto bi baš taj muzej trebalo da posetite.

– Ove godine obeležavamo sto godina postojanja gimnazije i sto godina od osnivanja štamparije. Zavičajna kuća potiče iz druge polovine 18. veka i predstavlja panonski tip arhitekture. Spomenik kulture je od izuzetnog značaja. Kuća je postavljena od gline i pokrivena trskom, a ukopana je celom dužinom u zemlju. Mesto je jako atraktivno i zanimljivo za posetioce i nas. Slike iz galerije ove godine proslavljaju trideset godina postojanja. Pored naših delatnosti koje se tiču dokumentacije predmeta digitalizacije, radimo dosta i sa publikom koja je raznovrsna. Imamo radionice za decu, koncerte i uvek bude zanimljivo i živo za vreme ceromonije.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter