Izvor:
05.10.2019 u 12:48
0

VLADIMIR BAŽALJA: Mi smo organizatori i osnivači najvećeg folklornog FESTIVALA!

Gošća emisije "Prelo u našem sokaku" bio je predsednik kulturno-prosvetnog društva "Jednota", Vladimir Bažalja. koji je predstavio najveći folklorni festival "Tacnuj, tacnuj".

– Slovačka nošnja je bogata i još bogatija od ove što ste videli. Ansambl je aktivan i trenutno broji preko 100 članova. Pored solista i pevačkih grupa, imamo i tri folklorne kategorije, a to su: dečija, mlađa i starija. Folklorne kategorije predstavljaju slovačke igre, ali i igre ostalih naroda i narodnosti. Najviše im idu igre iz Slovačke. Igraju se još igre iz Šumadije, Vojvodine i Rusinske igre. Predstavljali smo se širom Srbije, kao i u drugim zemljama. Predstavljali smo se u: Sloveniji, Makedoniji, Bosni i Hercegovini , Hrvatskoj, Mađarskoj, Slovačkoj i Češkoj. Mi smo organizatori i ujedno osnivači najvećeg folklornog festviala „Tancuj, tancuj“ ili u prevodu „Igraj, igraj“. Mislim da je to i najveći festival mimo Slovačke. Festival je pretežno iz Srbije i ima preko 1200 učesnika svake godine.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter