Izvor:
02.11.2019 u 11:22
0

GRAD PRVINA- PRVI U SVEMU: Odiše vedrim duhom, prirodom i znamenitom istorijom! Evo o kom gradu u Srbiji je reč!

Grad na severozapadu Srbije, na tromeđi Mačve, Pocerine i Posavine koji , s razlogom, privlači veliki broj turista u Srbiju je Šabac. O njemu je za Happy televiziju govorio upravo direktor Turističke organizacije Šapca, Srđan Mitrašinović.

– Šabac je izuzetno bogat kulturno-istorijski grad. To je grad prvina – prvi grad u mnogo čemu- prvi klavir, stakleni prozori, kuće na sprat, kočija. I danas je prvi u mnogo čemu- prelepa priroda, tri prirodna dragulja- Sava, Drina i Cer, park nauke. – rekao je Mitrašinović u emisiji "Prelo u našem sokaku".

Neke od znamenitosti grada Šapca su Tvrđava Stari grad- prvi pomen zaslon iz 1454. godine, Kulturno – istorijska celina Gospodar Jevremova ulica, koja je jedinstven spomen kompleks, Krsmanovića kuća- objekat koji dominira centrom grada, Prvi javni objekat, kao spratna građevina je Vladičanski dvor koji danas ima novo ruho, to je danas gradska biblioteka. Čovek koji je unapredio ovaj grad, najlađi brat Miloša Obrenovića i knez Šabačke nahije je započeo gradnju i važnog pravoslavnog spomenika koji i danas jkras ovaj grad- Šabačku crkvu Sv. apostola Petra i Pavla. A spomen kompleks na Tekerešu je jedan od najposećnijih spomenika i redovna stanica na ekskurzijama a potiče iz Prvog svetskog rata.

Takođe mnoge su manisfestacije u Šapcu poput Konjičkih trka, Ulice Čivijaša, Večeri kupine, Festivala cveća „Ruže Lipolista“, Cerskog marša, Fijakerijade koje će vas učiniti dobrodošlim gostom ovog okruga.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter