PROBUĐEN SUKOB DVE JEVREJSKE ZAJEDNICE U BEOGRADU: Nasilni upadi u Sinagogu! Telemaster na LICU MESTA! (FOTO)

 

Telemaster saznaje da je sukob između dve fakcije jevrejske zajednice u Beogradu produbljen pošto se su pristalice Danila Medića, koji tvrdi da je on i dalje jedini legitimni predsednik jevrejske opštine Beograd, okupile ispred gradske Sinagoge kako bi protestovali, kako kažu, nasilni upad u ovaj verski objekat pristalica druge frakcije predvođene rabinom Isakom Asiljelom. Sinagogu je tokom protesta obezbeđivala policija, koja je uhapsila dve osobe koje su pokušale da iseku lance kojima je kapija sinagoge zaključena od prošlog petka.

Osim hapšenja i povremenog gurkanja sa pripadnicima policije stacioniranim ispred kapije beogradske sinagoge, većih incidenata na protestnom skupu frakcije članova jevrejske opštine predvođene Danilom Medićem, nije bilo. Među njima je bilo i nekoliko starijih građana, preživelih žrtava holokausta – ogorčenih što, kako kažu, u 21. veku ne mogu da uđu u svoj hram.

Na skupu ispred sinagoge Danilo Medić je pokazao dokument Ministarstva pravde kojim se, kako je rekao, potvrdjuje da je on i dalje predsednik Jevrejske opštine Beograd. Pristalice dve frakcije jevrejske zajednice osporavaju jedna drugoj legitimitet, a tenzije u jevrejskoj zajednici traju već više meseci.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Bolja zemlja
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Parovi - Nedeljni ručak
16:00  FILM
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Izbacivanje
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro