BEOGRAD DOBIO JOŠ JEDAN MARATON: Osim proleća, od sada se trči i na jesen!

Beograd je dobio još jedan maraton. Osim tradicionalnog prolećnjeg, profesionalni maratonci, amateri i svi ljubitelji trčnja iz cele zemlje i sveta od sada će imati priliku i da se tokom jeseni oprobaju u jednom od najizazovnijih izazova – maratonskoj trci od 42. i 21. kilometra, ali i u ležernijoj trci zadovoljstva na pet kilometara.  Trka pod nazivom „prvi srpski komtrejd maraton“ počela je tačno u 10 časova ispred beogradske arene.

Prvi u pohod Beograda zajedno su krenuli su maratonci koji su trčali punu i skraćenu trasu maratona, od 42. i 21. kilometra. Trasa ih je od beogradske arene vodila po novobeogradskim bulevarima, uz kratki prelaz u stari deo grada, kod Petlje "Radnička" na Adi Ciganliji. Pored domaćih trkača, došli su i gosti iz Kenije, Bugarske, Albanije, Severne Makedonije.

Pobednici prvog srpskog maratona bili su kenijac Ndiva Ćerutič u muškoj i srpska atletičarka Teodoroa Simonović u ženskoj konkurenciji. Kenijci su ostvarili odlične rezultate u polumaratonskoj trci. Najbrži muškarac na 21. kilometar bio je Metju Kosegi, a njegova zemljakinja Neli Džepćumba osvojila je prvo mesto u ženskoj trci. Ona je trku istrčala za sat vremena, 13 minuta i dve sekunde, a samo minut nakon nje cilj je prešla i čuvena domaća atletičarka Olivera Jevtić.

Kao i za vreme prolećnjeg, i tokom ovog, jesenjeg, maratona trčala se trka zadovoljstva.

A bez obzira koju trku trčali, svi učesnici maratona su cilj prelazili u beogradskoj areni.



Happytv.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vesti



Podeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnja kafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
21:00  Srbija na dlanu  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro