Izvor:
28.11.2019 u 22:10
0

AKCIJA ORGANIZACIJE „POMOĆ PORODICI“: Adaptacija knjiga namenjenih za osobe sa disleksijom!

Kako ohrabriti decu i mlade koji pate od disleksije, odnosno teškoće u čitanju – da prepoznaju problem i kažu šta im je potrebno?

Zahvaljujući Ministarstvu obrazovanja i kulture Finske, Ambasadi Finske u Srbiji i Finskoj organizaciji za razmenu literature, organizacija „Pomoć porodici” adaptirala je i objavila knjige lake za čitanje. To je prvo izdanje ove vrste na srpskom jeziku, a novih šest knjiga su namenjene svoj deci i mladima, uz posebna prilagođavanja za osobe sa disleksijom. Objavljene su u saradnji i sa organizacijom “Bokpil” iz Finske i Centrom za logopediju i ranu intervenciju “Doktor Nestorov”. U Srbiji boravi autorka i lekarka iz Finske Sabira Stalberg, koja je, specijalno za Telemaster, poručila da je važno ohrabriti decu, roditelje i škole da na pravi način pristupe radu sa tom decom.

Prve simptome svakako treba da prepoznaju roditelji i učitelji.

Podrška porodice je veoma važna jer mora da se organizuje za dugotrajan rad sa detetom i tada deca zaista mogu da savladaju sva gradiva, kaže Nestorov.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter