Izvor:
05.12.2019 u 20:50
0

TELEMASTER NA FESTIVALU NAUKE: Zavirite sa nama u zemlju mitova i zabluda!

Trinaesti Festival nauke, pod sloganom ,,Razotkrivanje“ otvoren je na Beogradskom sajmu. Do 8. decembra na najvećem naučnom festivalu u jugoistočnoj Evropi biće više od 600 učesnika, i to sa više od 60 postavki. Od nuklearnih elektrana, preko života na Zemljinim polovima, do najsitnijih nano-avantura, glavni festivalski program vodi posetioce kroz niz naučnih izazova, a sa ciljem da razotkriju preživele mitove, otklone sve zablude i objasne porekla brojnih sujeverja. Ekipa naše televizije zabeležila je nesvakidašnji eksperiment kojim je zvanično počeo ovogodišnji Festival nauke.

Da li čovek koristi smo 10 odsto mozga, ali i da li može da dobije zaplet creva ako proguta žvaku? Da li je ljudsko oko najsavršeniji organ vida u poređenju sa svim živim bićima i da li zmija ima noge? Odgovore na ova pitanja moći će da dobiju oni koji obiđu interaktivne postavke na ovogodišnjem Festivalu nauke. Radoznali posetioci pretvoriće se u prave istražitelje i steći nova znanja i o evoluciji, i to od Afrike do Evrope.

Na ovogodišnjem Festivalu nauke razbijaju se savremeni mitovi u psihologiji odnosno perceptivne i kognitivne iluzije. A jedna od najpoznatijih tiče se figure i pozadine.

Nauka je najbolja saveznica u borbi za istinu, poručuju organizatori Festivala nauke. Upravo zato će učesnici razmotriti teoriju koja je često pod lupom istine – da li je čovek sleteo na Mesec ili nije?

Još je u 16. veku čuveni astronom, fizičar i matematičar Galileo Galilej rekao da ljude ne možemo svemu naučiti, možemo im jedino pomoći da to otkriju unutar njih samih. U skladu sa tom rečenicom osmišljen je šarenolik program ovogodišnjeg Festivala nauke.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter