Izvor:
08.05.2016 u 01:25
0

NOVA PRIZNANJA: Tri nagrade za našu čuvenu glumicu

Srpska glumica Mirjana Karanović osvojila je tri nagrade na 11. Festivalu filma jugoistočne Evrope (SEEFest) održanom u Los Anđelesu, u Beverli Hilsu – za zivotno delo, za njen celokupan doprinos filmu i filmskom stvaralaštvu, borbi za ljudska prava i radu sa studentima i mladim glumcima

Za najbolji igrani film, koji je osvojio Gran-pri nagradu žirija SEEfesta, u kategoriji Spajanje granica, proglašen je rediteljski debi Mirjane Karanović “"Dobra žena”", srpsko-hrvatsko-bosanske koprodukcije.

Karanovićeva je takođe osvojila nagradu za debitantski film koji se bavi osetljivom temom ratnih zločina i koji govori o ženi koja se suočava sa ratnim tajnama njenog muža.

Imali su izuzetno bogat filmski sadržaj koji je prvukao i držao pažnju publike u Los Anđelesu – izjavila je osnivač i direktor festivala Vera Mijojlić, koja je naročito pohvalila ovogodišnja ostvarenja srpske kinematografije.

Želimir Žilnik osvojio je nagradu za najbolji dokumentarni film – "Logbook-Serbistan", o svakodnevici migranata iz Severne Afrike i Srednjeg Istoka i njihovom privremenom životu u Srbiji.

Film “"Nedodirljivi", koji su režirali Nemanja Babić i Marija Ristić, osvojio je nagradu za najbolji kratkometražni dokumentarac. Osim primetnog broja nagrada koji su osvojile filmadžije iz Srbije, nagrađeni su i filmovi iz Azerbejdžana, Bugarske, Italije, Bosne i Hercegovine i Turske.

U okviru SEEfest 2016, od 28. aprila do 5. maja, prikazano je 12 igranih, 13 dokumentarnih i 19 kratkometražnih filmova.

HappyTv.rs
Foto: Twitter/ KultPlus, VilniusFilmFest

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter