Izvor:
13.11.2019 u 10:44
0

BALAŠEVIĆ PEVAO ČETIRI SATA: Fanovi u Splitu bili su oduševljeni! (FOTO)

Proteklog vikenda u Splitu je srpski kantautor Ðorđe Balašević održaokoncert koji je trajao četiri sata.

To je bio jedan od njavećih Balaševićevih koncerata u Splitu u kojem inače nastupa svake tri godine. Spaladinum arena je bila krcata, preneli su splitski mediji.

Čak i oni koji su redovni na Balaševićevim koncertima bili su iznenađeni repertoarom, a produkcija koju je predstavio na "Baronovom balu" nadmašila je sve što su njegovi fanovi viđali poslednjih četrdeset godina otkako je na sceni.

Balašević je u Splitu svirao četiri sata, ali je publika bila neumorna. Kao i uvek, pričao je s publikom, pa je prvi put progovorio o osetljivim temama i mitovima koji kruže oko njegovog imena i prezimena i njegovih stavova o ratu na području bivše Jugoslavije.

Iako nikad ne peva tu pesmu, nekolicina fanova u Splitu je tražila da zapeva "Računajte na nas", pesmu posvećenu Josipu Brozu Titu, koju je napisao krajem sedamdesetih godina. Balašević je izričito odbio da peva pesmu.

– Deco, okanite se tih tema. Večeras je tu s nama Dino Rađa, velikan svetskog sporta. Takve stvari treba da vas vesele, a ne Jugoslavija. Jugoslavija nije valjala, da je valjala ne bi se onako krvavo raspala. Mene zovu jugonostalgičarem, ali ja sam jugoplastičar. Meni nedostaje ''Jugoplastika'', meni samo nedostaju ta vremena, a ne ta država – rekao je Balačevicć, na iznenađenje mnogih.

Izvor: Tanjug
Foto:
Facebook/Balasevic.Djole

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter