Izvor:
13.07.2016 u 17:03
0

NEZABORAVNO ISKUSTVO: Meštani Krive Reke prvi put u JUGOSLOVENSKOM DRAMSKOM POZORIŠTU!

Povodom akcije Jugoslovenskog dramskog pozorišta da privuče što širu publiku, organizovan je dolazak 50 meštana iz sela Kriva Reka na obroncima Kopaonika koji nikada do sada nisu bili u pozorištu, a većina njih nikada nije bila ni u Beogradu.

U manjim mestima kulturna ponuda je oskudna, a u seoskim zajednicama kulturnih dešavanja skoro da nema. Posetom Jugoslovenskom dramskom pozorištu i gledanjem predstave “Uobraženi bolesnik” po Molijerovom delu u režiji Jagoša Markovića, njima je pružen nezaboravni doživljaj. Direktor Jugoslovenskog dramskog pozorišta Tamara Vučković Manojlović kaže da se akcijom “Aplauz za Krivu Reku” pridobija publika koja ranije nije išla u pozorište.

Poseta Jugoslovenskom dramskom pozorištu za meštane sela Kriva Reka bila je neočekivano iskustvo. Većina je izrazila želju da ponovo poseti pozorište, a samo jedno pozorišno iskustvo možda otvara vrata budućem kulturnom životu srpskih sela. Ovom akcijom želeli smo i da skrenemo pažnju na tehničku nemogućnost da se produkciono zahtevne predstave prikazuju široj publici u Srbiji. Sprsko selo zaslužuje pažnju i aplauz za interesovanje i otvorenost za nova kulturna iskustva – kaže Tamara Vučković manojlović.

Ovim je postavljeno i pitanje manjka kulturnih manifestacija van Beograda, posebno u manjim sredinama. Bilo bi dobro da akcija “Aplauz za Krivu Reku” postane tradicija i da se i drugim zainteresovanim seoskim sredinama pruži ista šansa – da posete, osete i dožive autentičnu magiju pozorišne predstave. Sigurni smo da je ovom akcijom pridobijena nova, verna Krivorečka publika koja će svaku sledeću šansu neposrednog susreta sa umetnošću željno i zahvalno ugrabiti. Nakon uspešne “Drame u taksiju” i akcija “Aplauz za Krivu Reku” je poristekla iz koncepta koje simboliše slogan Jugoslovenskog dramskog pozorišta “pOsetite JDP” kojim se naglašava emocionalni doživljaj koji pozorišni čin nudi posetiocima.

HappyTv.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter