Izvor:
12.09.2019 u 15:10
0

NEDELJA RUSKO DEČJEG FILMA: „Bajke detinjstva“! (FOTO)

U Beogradu će od 16. do 18. septembra biti održana Nedelja ruskog dečjeg filma "Bajke detinjstva" čiji je cilj da se srpska publika upozna sa igranim, dokumentarnim i animiranim filmovima koji su snimljeni u ruskim studijima za decu i omladinu.

Svi filmovi koji će biti predstavljeni imaju tematiku tradicionalnih porodičnih vrednosti i očuvanja duhovne tradicije slovenskih naroda, navedeno je u saopštenju Gradske uprave u kom se dodaje da će svečano otvaranje festivala biti 16. septembra u 11 sati, u prostorijama Omladinskog pozorišta "Dadov".

– Nedelja filma ima za cilj da upozna građane Srbije sa elementima tradicionalne ruske kulture, ruskim jezikom i ruskom književnošću, sa naglaskom na poštovanje i očuvanje nacionalne i svetske kulturne baštine, na razvoj i poštovanje kulturne, jezičke i uzrasne ravnopravnosti, tolerancije i uvažavanje različitosti – piše u saopštenju.

Ove godine organizatori će predstaviti program savremenih igranih filmova kao što su "Mali vojnik" Viktorije Fanasjutine kojim će biti otvorena Nedelja filma, zatim "Sa podnožja brda" Jane Poljaruš, Tamare Cocorije i Konstantina Kutueva i "Ostrvo za popravljanje" novosibirskih autora Denisa Vjaznikova i Ane Protokovilo.

Specijalni program posvećen dvadesetogodišnjici Savezne države Rusije i Belorusije pripremljen je zajedno sa filmskim studiom "Belorusija film", a predstaviće ga režiser igranog i animiranog filma, scenarista, dramaturg, laureat i dobitnik diploma sa međunarodnih i nacionalnih konkursa u oblasti filma, muzike i literature Elena Turova.

Gosti Nedelje filma ove godine će biti filmski producent Alekasndar Golutva, zamenik ministra kulture Novosibirske oblasti Irina Kuzaeva, autori filmova Denis Vjaznikov i Jana Poljaruš, muzički duet "FX" (Ana Karkač i Evgenija Andrejkina), direktor "Novosibirsk kinovideoprojekcije" Marija Lendova i drugi.

Specijalni događaj Nedelje filma je tradicionalna prezentacija međunarodnog kulturnog projekta "Mult-Most" u čijoj realizaciji su učestvovala srpska i ruska deca, stvarajući samostalne animirane filmove.

Nedelja ruskog dečjeg filma "Bajke detinjstva" održava se treći put u Beogradu, zahvaljujući saradnji Grada Beograda sa kompanijom "Vifsaida" iz Moskve i Međunarodnim fondom jedinstva pravoslavnih naroda, a u izvršnoj produkciji Omladinskog pozorišta "Dadov".

Izvor: Tanjug
Foto: Facebook/npbgd

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter