Izvor:
14.12.2019 u 15:41
0

JOVANI STOJILJKOVIĆ URUČENA NAGRADA „RUŽICA SOKIĆ“ Najbolje glumačko ostvarenje u ovogodišnjoj pozorišnoj sezoni

Mladoj glumici Jovani Stojiljković danas je u Ateljeu 212 uručena godišnja nagrada "Ružica Sokić", koju dodeljuje Fondacija Ružice Sokić za najbolje glumačko ostvarenje u pozorišnoj sezoni 2018/2019.

Nagradu je na svečanosti u Ateljeu 212 Jovani Stojiljković uručio Radoslav Zelenović , filmski znalac i član Upravnog odbora Fondacije Ružica Sokić.

OLAKŠANJE IZ VLADE Građani, ipak, neće plaćati eko-taksu! (VIDEO)

Zelenović je podsetio na bogatu karijeru Ružice Sokić, njene nagrade, uloge u pozorištu, na televiziji i filmu.

– Ogromna je ostavština za budućnost naše Ruže. Imala je ulogu je u 53 igranih filmova i 79 filmova i tevizijskih drama. U njenu karijeru je stalo i učešće u 39 serija. Ružica Sokić je u našoj kulturi darivala 190 dela od 1957 kada se prvi put pojavila na filmu, kazao je Zelenović i dodao da je Ružica Sokić sarađivala sa većinom značajnih reditelja jugoslovenske kinematografije.

Zelenović je naglasio da najznačajnije priznanje Fondacije "Ružica Sokić" ide u ruke mlade glumice Jovane Stojiljković sa željom da brojem odigranih uloga na filmu u pozorištu i televiziji pretekne rad glumice po čijem imenu fondacija nosi ime.

– Ruža se uvek radovala i bila ponosna na uspeh svojih mladih kolega, pa verujem da bi tako bilo i sada, kazao je Zelenović.

Jovana Stojiljković je istakla zadovoljstvo što što je nagrada pripala baš njoj.

– Ružica Sokić je ostavila ogroman trag u našem poslu i važno je da nagrada za mlade glumce nosi baš njeno ime. Ovo priznanje ću uvek doživljavati kao podsećanje na sve ono što je Ružica Sokić bila, a to su pre svega velika marljivost, profesionalnost, etika, raskošan talenat i empatiju – kazala je Stojiljković.

PREMIJERA "STAR WARS-USPON SKAJVOKERA" Epsko putovanje kroz galaksiju, stiže u naše bioskope

Svečanosti u Ateljeu 212 prisustvovao je i njen profesor sa Fakulteta dramskih umetnosti, takođe glumac, Dragan Petrović Pele.

– Moja prva asocijacija na ime Jovana Stojiljković je iskrena emocija. Imam spisak sinonima koji opisuju Jovanu. Skromna, nesebična, čestita, smirena, humana, pravdoljubiva, hrabra, velikodušna, blaga, požrtvovana, dobronamerna, ljupka, naivna…kazao je Petrović.

SNIMA SE! Sloba, Mira, Legija i Čeda junaci TV serijala

Glumica Nataša Ninković je kazala da niko ne nosi svoj veliki dar sa velikom skromnošću, tolerancijom, čestitošću i mirnoćom.

– Ove godine sam imala sreću da sa Jovanom delim scenu i kadar i to je za mene bilo izuzetno profesionalno i ljudsko iskustvo, kazala je Ninković.

Izvor: Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter