24°C

Beograd

STAR 2000 GODINA: Na Krimu pronađen jezivi skelet DEČAKA VANZEMALJCA! (VIDEO)

Skelet dečaka sa deformisanom i izduženom lobanjom pronađen je na Krimu, što je dodatno podgrejalo teorije da se zapravo radi o ostacima vanzemaljaca.

Arheolozi su na ovo neobično otkriće naišli nadomak sela Jakovenkovo, na istoku Krima. Smatra se da skelet datira iz drugog veka, a da je sam dečak bio star oko godinu i po dana.

Zbog specifične građe lobanje čitavo nalazište je dobilo titulu "vanzemaljskog groba". Ipak, izgleda da postoji objašnjenje i za ovu pojavu.

Mnoge kulture su praktikovale da veštački menjaju i deformišu oblik tela, a često se to radilo upravo nad malom decom čija je lobanja mnogo fleksibilnija. Na taj način su se pripadnici zajednice odvajali po socijalnom statusu.

Sarmati, koji su živeli na području današnjeg Krima, negovali su tu tradiciju, navode arheolozi. Pored skeleta pronađena je i bakarna narukvica, perle i grnčarija.

Naravno, uvek će biti onih koji veruju da neobične lobanje pripadaju vanzemaljcima. Prema jednoj teoriji koja je stekla popularnost 60-ih godina prošlog veka, vanzemaljska bića sa udaljenih planeta su "posejala" ljude na Zemlji tokom jednog velikog intergalaktičkog eksperimenta. Pronalazak ovakvih skeleta bi upravo potvrdio tvrdnju da su vanzemaljci još pre 2.000 godina posetili našu planetu.

Izvor:Kurir.rs
Foto:Youtube/NowYouKnow

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar