Izvor: Tanjug
11.07.2020 u 09:20
0

NASA UPOZORILA Kometa duga pet kilometara ulazi u orbitu!

Kometa Neovajs (NEOWISE ili C/2020 F3) prošla je pored Merkura prošle nedelje, a blizina Sunca učinila je da prašina i gas sa njene površine naprave veliki rep, izvestio je Glas Amerike.

Prema rečima stručnjaka NASA, kometa se kreće prema Zemllji i najbliže će se približiti zemljinoj orbiti za dve nedelje. Teleskop NASA otkrio je kometu Neovajs u martu, a naučnici koji su učestvovali u toj misiji tvrde da je kometa dugačka 5 kilometara.

Njeno jezgro je obloženo česticama koje su nastale u našem Sunčevom sistemu pre 4,6 milijardi godina. Kometa će moći da se vidi sa Zemlje do sredine avgusta, a onda će se udaljiti na svom putu ka drugom sistemu.

Biće vidljiva golim okom tokom noćnih sati i bez mnogo svetlosne refleksije sa tla, ali da bi se video dugačak rep komete, biće potreban dvogled, navodi se u saopštenju NASA.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter