Izvor: happyBSC
12.11.2020 u 14:31
0

HIT U JAPANU Roboti vukovi udaraju na medvede (VIDEO)

Japanski grad Takikawa koristi robote vukove čiji je zadatak da uplaše medvede i spreče njihove napade na ljude.

Napadi medveda su bili problem jer je prošle godine kada je zabeleženo ukupno 157, ali od početka korištenja „Monster Wolves“ robota vukova nije bilo nijednog.

Stručnjaci kažu da su napadi medveda posledica nedostatka žireva u divljini koji su im deo ishrane pre hibernacije. Nedostatak ovog visokokaloričnog oraha ih je primorao da se približavaju gradovima u potrazi za hranom. Krčenje šuma i širenje gradova smanjili su barijeru između staništa medveda i ljudskih domova. Zbog toga je kontakt između životinja i ljudi češći, a time i napadi.

Zato su Japanci posegnuli za tehnološkim rešenjem, a to su roboti vukovi koji prave pokrete i ispuštaju glasne zvukove.

Crni medvedi i vukovi su nekada delili centralne i severne regije Japana, ali su vukovi dovedeni do istrebljenja zbog lova i borbe za resurse.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter