12°C

Beograd

"PULA FILM FESTIVAL": Brojni srpski filmovi na ovogodišnjem festivalu u Puli!

U glavnom takmičarskom programu ovogodišnjeg izdanja Pula film festivala nalaze se i filmovi nastali kao manjinske srpske koprodukcije: "Dnevnik Diane Budisavljević" Dane Budisavljević "Sam samcat" Bobe Jelčića, "Koja je ovo država" Vinka Brešana i "Poslednji Srbin u Hrvatskoj" Predraga Ličine, saopštili su iz Filmskog centra Srbije.

U programu hrvatskih manjinskih koprodukcija su i srpski filmovi: "Teret" Ognjena Glavonića, "Reži" Koste Ðorđevića i "Šavovi" Miroslava Terzića, kao i srpska manjinska koprodukcija - film "Izbrisana" Mihe Mažinija.

Osim toga, u Međunarodnom programu, u odeljku Europolis biće prikazan film "The Bra" Velta Hajmera, ostvarenje u kome glavnu ulogu tumači Predrag Miki Manojlović, a u segmentu Popularni film i "Bela vrana" Rejfa Fajnsa, a to je film koji je delimično sniman i u Srbiji i uz učešće naše zemlje.

U Studentskom programu naći će se i hrvatske premijere dva mlada srpska kratkometražna ostvarenja.

U pitanju su "Dinosaurus" Siniše Cvetića i "Šafarikova 19" Lane Pavkov.

Na ovogodišnjem izdanju Pulske filmske akademije učestvovaće i projekat srpskog sitkoma "Mrnjavčevići" Anđele Lazić i Lane Radošević.

Najavljeno je da će industrijski deo Pulskog filmskog festivala ovog jula, između ostalih posetiti Miroljub Vučković (FCS), kao i umetnički direktor Palićkog filmskog festivala i filmski producent Nenad Dukić.

Sinoć je u Srpskom kulturnom centru u Puli biće organizovana izložba "Sonja Savić - Devojka iz grada", priređivača Predraga Živkovića i Marije Racković, povodom 35. godišnjice Zlatne arene koju je Sonja Savić tada dobila za ulogu u filmu "Šećerna vodica", reditelja Svetislava Bate Prelića.

Tanjug
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar