16°C

Beograd

POD POKROVITELJSTVOM MINISTARSTVA ŽIVOTNE SREDINE: U SVILAJNCU će biti nova postavka izložbe "PREDEO I VODA"!

Pod pokoviteljtsvom Ministarstva životne sredine u Prirodnjačkom centru Srbije u Svilajncu, postvaljena je izložba "Predeo i voda", povodom Trećeg Međunarodnog dana predela.

Izložbu će 19.oktobra otvoriti ministar zaštite životne sredine Goran Trivan, saopštila je danas Informativna služba opštine Svilajnac.

Partneri na ovom projektu su Šumarski fakultet Univerzitete u Beogradu, Udruženje građana za razvoj eko ruralnog turizma "Podunav" Bački Monoštor, Pokret gorana Sremska Mitrovica i Prirodnjački centar Srbije, stoji u saopštenju.

Prirodnjački centar Srbije u Svilajncu koji kroz spoj nauke, obrazovanja i turizma, radi na popularizaciji prirodnih nauka i promociji naučnog turizma, već ima devet izložbi, a poslednja otvorena je "Životinje Afrike"..

Na izložbi "Životinje Afrike" može se videti 20 životinja tog kontinenta, preparirane posebnim metodama, slon težak pet tona, žirafa visine pet metara, nilski krokodil, bradavičasta svinja, različite vrste antilopa, goveda, zebri... Osim drugih osam izložbi posetioci mogu videti i "strašne guštere" u Dina parku "Dinosville".

Reč je o izložbama: "Geološki vremeplov", "Svet dinosaurusa", "Svet minerala i stena", "Biodiverzitet Srbije", "Svedoci ledenog doba", "Bioarheologija Ðerdapa", "Geodiverzitet Srbije" i "Vulkan".

U Dino parku je 30 replika dinosaurusa u prirodnoj veličini, od kojih je najveća replika Diplodokusa visoka 11 metara a dugačka 20 metara. Tu su i edukativne igraonice sa animatorima za najmlađe, bogata suvenirnica, kafe restoran...

Centar je digitalizovan, pa se konstattnim inovacijama i aktraktivnošću sadržaja postiče veća posećenost i interesovanje za nauku i naučni turizam, ocenjuju zaposleni u Centru.

tanjug.rs
Foto: arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar