13°C

Beograd

Photo: tanjug/printscreen

Izvor: tanjug

ŠVAJCARAC U BEOGRADU Nikola Frajtag prvi put izlaže pred našom publikom

Izložba “Prosopopoeia” Nikole Frajtaga, švajcarskog umetnika koji živi i stvara u Beogradu, biće otvorena u petak, 13. novembra, u galeriji “X Vitamin” u Beogradu, javili su iz te galerije.

Frajtag preispituje naše intelektualno i kulturno nasleđe u kontekstu vrednosti, neuspeha i nesporazuma naše današnjice. Na izložbi će biti prikazane najnovije slike autora, u kombinovanoj tehnici na poliester filmu - mediju koji umetniku omogućava da istovremeno izrazi kompleksnost na vizuelnom i konceptualnom planu.

Na dan otvaranja izložbe, galerija u samom centru prestonice, na lokaciji Studentski trg 11, biće otvorena za posetioce od 17 do 21 sat, a nakon toga svi zainteresovani će moći da isprate izložbu do 27. novembra u toku radnog vremena galerije od utorka do petka, od 17 do 20 časova.

Frajtag je rođen 1975. u Ženevi, gde je i diplomirao na Akademiji likovnih umetnosti. Umetnik izlaže svoje radove od 1997. godine u Švajcarskoj, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Španiji, Sloveniji, Madagaskaru, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Makedoniji.

Ovo je njegova prva samostalna izložba u Beogradu.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar