8°C

Beograd

DRUGU POSEBNO: Pet grešaka koje profesionalni šminkeri ne podnose

Trudeći se da u stopu pratimo aktuelne mejkap trendove, često se svakoj od nas desi da se zanese i pretera u intenzitetu nanošenja određenog proizvoda. Ovo mišljenje dele i profesionalno šminkeri i saglasni su u jednom – ovo su najčešći prestupi u šminkanju koje čak ni oni ne opraštaju!

Prenaglašene konture

Suština šminkanja je u naglašavanju naših najbolji karakteristika, a ne promeni celokupnog izgleda. Savet profesionalnih šminkera je da se uvek šminkate na prirodnom svetlu, te da, kada je o konturisanju reč, mekanom četkicom i proizvodom lagane teksture naglasite jagodice i koren nosa.

Pogrešna nijansa pudera

Pogrešna nijansa pudera može u trenutku da učini da izgledate starije nego što to zaista jeste, naročito ako se radi o nijansi koja je isuviše roze, siva ili narandžasta. Za koji god puder da se odlučite, uvek ga isprobajte na dnevnom svetlu, tako što ćete ga naneti na viličnu kost. I ne zaboravite da blendate!

Previše iscrtane obrve

Najčešća greška, kada je o obrvama reč, je ta što su one često pretamne u odnosu na ten i boju kose. Do toga dolazi jer se devojke trude da imitiraju prirodno guste obrve, kakve npr. ima supermodel Kara Delevinj. Ipak, najbolji rezultat ćete postići ukoliko pratite prirodan oblik svojih obrva, a možete i ih i blago produžiti i začešljati providnom maskarom.

Nedovoljno hidrirane usne

Ukoliko imate suve i ispucale usne, karmin na njima nikada neće lepo izgledati. Bez obzira na to da li planirate da nosite karmin ili ne, usne uvek treba da pilingujete i na taj način sa njih uklonite sve mrtve ćelije. Stoga, čak i kada ne budete nosile karmin, vaše usne izgledaće punije i zdravije.

Neuredno naneta maskara

Iako su sve popularnije maskare sa belim delom, tzv. prajmerom za trepavice, često se dešava da se njeni tragovi vide ispod nanetog sloja crne maskare. Da biste izbegli ovu grešku, maskaru pažljivo nanesite od korena do vrhova.

Lepotaizdravlje
Foto:Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar