8°C

Beograd

OTERAJTE NEGATIVNU ENERGIJU: Ne dozvolite da okruženje utiče na vas! (FOTO)

Ako se osećate kao da vas okružuje negativna energija okoline, evo kako da je "oterate" u pet jednostavnih koraka!

Negativna energija iz okruženja utiče na naše misli, osećanja i ponašanje, a evo kako da je se otarasite.

Procenite situaciju

Preciznije, procenite sebe u situaciji. Da li ste trenutno veoma osetljivi, da li ste iz okoline "pokupili" tuđe raspoloženje ili energiju? Neki od nas podložniji su empatiji koja omogućava da kao sunđer upijemo tuđa osećanja. Ako ste i vi među njima, znači da na vas dublje utiče tuđa negativna energija.

Identifikujte osećanja

Nikome nije prijatno da se oseća loše, a da nije siguran zašto. Zastanite na nekoliko minuta, i jasno identifikujte šta trenutno osećate. Zatim idite korak dalje, zbog čega ste tačno sada tako raspoloženi? Šta je tačan uzrok? Osoba, događaj, neko sećanje ili nešto što vas muči već duže vreme? Čim budete identifikovali uzrok, bićete korak lakše rešenju problema.

Fizički se izmestite iz situacije

Ovo naročito važi za ljude podložnije usvajanju tuđih emocija. Ako ste u mogućnosti, zaista se fizički sklonite na drugo mesto, ta promena će vam pomoći da se otarasite negativne energije. Daleko od očiju, daleko od srca!

Dišite

Odvojite nekoliko minuta, fokusirajte se na sporo, pravilno disanje. Udišite četiri sekunde, izdišite isto toliko. U mislima se fokusirajte na nešto što vas čini srećnim.

Odgovorite pozitivnom energijom na negativnu

Ako je izvor negativne energije koju osećate neka osoba ili situacija, pokušajte da joj "kontrirate" tako što ćete provesti vreme sa osobom, ili na mestu koje vas ispunjava pozitivnom energijom. Vaše misli i osećanja su vaša odgovornost, i na vama je da učinite sve kako biste ih održavali u dobrom stanju. Nemojte osećati krivicu ako izbegavate osobu ili situaciju koja vas "puni" negativnom energijom.

Happytv.rs
Foto:Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar