22°C

Beograd

Photo: facebook

Izvor: blic

Pogledajte zadatak iz matematike za drugi razred koji je zapalio domaći internet: UBIŠE SE OD RAČUNANJA, a rešenje je tako jednostavno!

Prava pravcijata bura na društvenim mrežama ovih dana izazvana je, sasvim neočekivano - jednim zadatkom iz matematike za drugi razred osnovne škole. Da su se roditelji vratili u školske klupe, svedoči činjenica da se, bukvalno "ubiše" oko računanja i toga ko je u pravu, nesvesni da je možda ipak reč samo o štamparskoj grešci.

 Na društvenoj mreži Fejsbuk objavljen je zadatak iz matematike za drugi razred osnovne škole, a oni koji su davno završili svoje školovanje isti već danima pokušavaju da nađu tačno rešenje.

PROČITAJTE JOŠ I OVO

NOLE U NOĆNOM PROVODU Bella ciao ga je digla na noge! (VIDEO)

SPLITSKI GRADONAČELNIK IMA REŠENJE: SRBE TREBA NAGOVORITI DA DOĐU, NEKA PLATE ŽITOM!

LJUBAVNA PRIČA KOJU I DANAS OPLAKUJE SRBIJA! LAZA JE LUDO VOLEO LENKU, A ONDA SE POJAVIO - NIKOLA TESLA!

25 NAJVEĆIH NERAZREŠENIH MISTERIJA PLANETE Stranac sa plaže kog niko nije prepoznao i ukleta geografija! (GALERIJA)

Vučić: Čvrsto ćemo se boriti za Kosovo i Metohiju, ali za nas nema srećnog rešenja

Odgovori su išli od 25, 75, 100 ili čak 125 dinara! 

"Muko moja, matematika udžbenik, 2. razred. 'Jana je u knjižari kupila slikovnicu koja košta 100 dinara. Prodavačica joj je vratila kusur 25 dinara. Koliko košta slikovnica koju je Jana kupila?'" – stoji u ovoj objavi uz sliku zadatka za čijim se tačnim odgovorom još traga.

Korisnici Fejsbuka u komentarima pokušavaju da odgonetnu odgovor za ovaj matematički zadatak, neki od njih misle da je reč o trik pitanju, kako bi se razvijale logičke sposobnosti učenika, dok drugi imaju duhovite odgovore poput "Amateri, Jana je dobila 25 odsto popusta" ili "Odbili joj PDV".

"Prodavačica-25din=manjak u kasi", nastavili su u šaljivom tonu komentari na drugoj Fejsbuk grupi, budući da se zadatak nezamislivom brzinom širi društvenim mrežama.

Neki se pitaju i "Postoji li novčanica od 125 dinara?", a ima i onih koji bi želeli da znaju šta učiteljica smatra tačnim odgovorom.

"Sad će Jana ovde da osvane na video snimku kako je prevarila prodavačicu", jedan je od komentara, onda kada su odrasli prestali da domišljaju odgovor i počeli da svemu daju duhoviti ton.

Ako pažljivo čitate zadatak dobićete odgovor upravo u samom tekstu. Naime, u prvoj rečenici stoji da je "Jana u knjižari kupila slikovnicu koja KOŠTA 100 dinara". Dakle, trik pitanje ili štamparska greška?

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (6)

Nemanja

Odgovor je 75!!!

Ime

U zadatku ti jasno piše da je platila 100 dinara a dobila je kusur od 25 dinara.To znaci da je ponela 125 dinara platila je 100 i ostatak odnosno kusur je iznosio 25 dinara

Velibor

Možda nije kupila samo slikovnica.

Vidi sve komentare (3)
Ostavite komentar