13°C

Beograd

Photo: youtube

Izvor: happyBSC

ORKE NAPADAJU Kitovi ubice u jatima napadaju jahte u španskim vodama (VIDEO)

Orke, odnosno kitovi ubice, obično ne napadaju ljude, ali sve su učestaliji slučajevi u Španiji u kojim su ovi veliki sisari napadali brodove.

Nekoliko orki je na sjeveru Španije udaralo i ljuljalo brodove i čamce. Posljednji slučaj se odnosi na jahtu "Beautiful Dreamer" dugu 11 metara. Kitovi su udarili jahtu najmanje 15 puta zbog čega se slomilo krmilo pa je bilo nemoguće upravljati. Jahta je na kraju odvučena do grada Korune u Španiji.

- Udarali su u krmilo. Sve smo ugasili, motore i svu elektroniku. Kasnije smo spašeni - izjavio je kapetan Beautiful Dreamera.

Vlasti su objavile informacije o ovom incidentu pa su izdale upozorenje. Ovo nije prvi put da orke napadaju brodove, jer su dva slučaja zabeležena i u augustu. Iako je jedan od brodova pokušao da izbegne orke, ipak su ga napale.

Naučnik Alfredo Lopez ističe da su ovakvi slučajevi čudni, ali da nema razloga za uzbunu. Dodao je da je moguće da orke tek uče i eksperimentišu, ali je moguće i da je njihovo mladunče stradalo u ribarskoj mreži. Zasad nema dokaza za pomenute navode, piše Interesting Engineering.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti