Izvor: mediji
13.11.2020 u 09:54
0

ZLATNI SPOMENIK OMILJENOM PSU Predsednik Turkmenistana ostvario san (VIDEO)

Predsednik Turkmenistana Gurbanguli Berdimuhamedov je među onima koji veruju da je pas najbolji čovekov prijatelj, a to pokazuje i njegov potez kojim je ostvario svoj san.

Turkmenistanski predsednik je ispunio obećanje te je podigao spomenik svojoj omiljenoj pasmini, a to je alabai. Ova pasmina srednjeazijskog ovčara je omiljena i među ostalim stanovnicima Turkmenistana. Radi se o spomeniku boje zlata koji je visok šest metara, a koji prikazuje „dostojanstvo i samopouzdanje“.

Tokom ceremonije otkrivanja spomenika, stariji čovek je predao psića dečaku, a to je simbol dugog prisustva ove pasmine u Turkmenistanu koje traje generacijama.

Jedina životinja koja je prethodno dobila spomenik u Turkmenistanu je konj Akhal-Teke.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter