20°C

Beograd

ZA SVE KOJI TRAŽE POSAO: Kako da se obučete za poslovni intervju i ODUŠEVITE POSLODAVCA!

Biranje autfita za prvi dejt nije ništa u odnosu na odabir odeće za prvi razgovor za posao.

To znaju svi oni koji pokušavaju da pronađu neki ozbiljniji posao i već na prvu žele da zadive svog potencijalnog šefa svojim profesionalnim izgledom.

Neka pravila, poput ispeglane i čiste odeće, uredne frizure i čistih cipela uvek vrede, a ako prihvate ovih 5 saveta, sigurno će ti biti mnogo lakše kad sledeći put stanete pred ormar pre intervjua.

Štikle DA, platforme NE

Nije istina da samo baletanke dolaze u obzir kada je razgovor za posao u pitanju. Ako u njima znate lepo da hodate, slobodno možete odabrati i salonke. Ali na platforme, previsoku petu, gole prste i sandale zaboravite.

Mini suknje i dekolte su jedno veliko NE!

Bez obzira na to gde idete na razgovor, zaboravite na mini suknju, dekolte ili providnu bluzu.

Pokažite svoju ličnost

Poslovno odelo u kombinaciji s belom ili svetloplavom košuljom svakako izgleda profesionalno, ali vi ne želite da poslodavac zevne kad vas vide i zaboravi na vas posle 5 minuta. Pokažite svoju ličnost nekim zanimljivim detaljem poput volana na košulji, majice u suknji puna kruga...Ostavite svojim izgledom utisak zanimljive i profesionalne osobe.

Gole noge – veliko NE

Gola stopala i gole noge ne smeju ni slučajno da vam padnu na pamet. I u letnjim mesecima birajte laganije pantalone ili suknje do ispod kolena.

Obucite se za poziciju koju želite

Ovo je jedan od najboljih saveta koji ćete dosta puta čuti u poslovnom svetu. Nije važno što dolazite na razgovor za posao recepcionarke u nekoj marketinškoj firmi, ako želite da jednog dana radite kao marketinški stručnjak, tako se i obucite. Isto tako, obratite pažnju na profesiju u kojoj želite da radite - arhitekte cene originalnost, frizeri doteran izgled koji, dizajneri vole da vide zrnce originalnosti...naravno, sve u okvirima profesionalnog izgleda.

Izvor:Index Rouge
Foto:Pixabay

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar