Izvor:
21.08.2018 u 21:05
0

ODLUKA O LIGI ŠAMPIONA U AUSTRIJI: Bez golova na praznoj Marakani, Crvena zvezda – Salcburg (0:0)! (UŽIVO) (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde i Salcburga odradili su prvih 90 minuta finalne borbe za plasman u Ligu šampiona. Pred praznim tribinama stadiona "Rajko Mitić" nije bilo golova.

Odluka o učesniku grupne faze elitnog takmičenja "pašće" sledeće srede na "Red Bul areni" u Salcburgu. U svakom slučaju, tada će biti ispisana istorija, jer ko god da bude bolji, prvi put će se naći u Ligi šampiona.

Remi bez golova daje crveno-belima veliku nadu da u nastavku borbe mogu da eliminišu prvaka Austrije. Zvezda je u beogradskom duelu ispunila jedan od glavnih ciljeva sačuvavši svoju mrežu, a eventualni pogodak u Salcburgu vredeće dvostruko za izabranike trenera Vladana Milojevića.

Atmosfera na "Marakani" bila je sablasna. Zbog kazne UEFA navijačima nije bio dozvoljen ulaz, a fudbaleri na terenu mogli su tek da naslute pesme "Delija", koje su se okupile ispod južne tribine, gde je njih oko 4.000 gledalo utakmicu na video bimu i bez prestanka navijalo.

Večerašnja utakmica će ostati zapisana na vidnom mestu u istoriji Crvene zvezde, jer se prvi put na njenom stadionu tresla mušema i čula himna Lige šampiona.

TOK MEČA

KRAJ UTAKMICE, Crvena zvezda – Salcburg 0:0

90+1. minut – Žuti karton za Minaminu.

90. minut – Tri minuta će se još igrati

89 minut – Velika prilika za Simića! Opet posle kornera. Lopta je došla do Simića koji je šutirao sa nekih 16 metara, iz dobre pozicije, ali je opet Stanković dobro reagovao. Opet, šteta.

87. minut – Radonjić je uputio nešto jaču loptu ka igračima u kaznenom prostoru, ali ga oni nisu ispratili u nameri.

86. minut – Pokušao je Rodić nakon centaršuta Radonjića, ali je šutirao pored gola. Nije najbolje zahvatio loptu.

84. minut – U završnici meča Salcburg pritiska, dok Zvezda čeka kontranapade.

79. minut – Poslednja izmena kod Zvezde – Jovančić umesto Stojiljkovića.

79. minut – Daka umesto Jaba – izmena kod Salcburga.

77. minut – Posle nekoliko napada srpskog kluba sada je malo opao tempo. Salcburg ima nešto više lopte u nogama.

70. minut – Za minut dve velike šanse!

Prva prilika – odlično je centirao Ben, a glavom je još bolje igrao Degenek. Ipak, Stanković je nekako uspeo da izbije loptu i spasi gol.

Druga prilika – lopta je posle odbitka došla do Stojiljkovića, koji je imao dobru šansu, ali je glavom šutirao preko gola. Šteta, šteta.

68. minut – Imao je dobru poziciju za šut Radonjić, ali je uputio nešto slabiji udarac i Cican Stanković je lako uhvatio loptu.

67. minut – Lepo su kombinovali Dabur i Jabo, međutim poslednji dodir Dabura sa loptom bio je loš i Borjan je mirno reagovao.

64. minut – Pogrešili su fudbaleri Salcburga na sredini terena i onda je Radonjić hteo iz prve da pronađe Stojiljkovića. Krilni igrač Zvezde poslao je loš pâs kad napadaču.

62. minut – Dobar centaršut Bena, Degenek pored gola

60- minut – Kafua menja Veljka Simića. Dobar debi Kafua, međutim njegovih dobrih partija tek ćemo se nagledati.

57. minut – Sjajan prodor Stojkovića.

55. minut – Prvi žuti karton. Hajdara je bio veoma neoprezan, išao je visoko nogom na loptu i tom prilikom zakačio je Rodića.

50. minut – Šlager je šutirao na drugoj strani, ali je Borjan rutinski uhvatio loptu.

50. minut – Uspeli su Ben i Kafu da osvoje loptu, potom se Ben izborio za dobru poziciju da šutne, međutim njegov pokušaj završio je pored leve stative. Ben je šutirao sa nekih 20-tak metara.

47. minut – Salcburg nastavio sa napadima.Pokušavaju ofanzivni fudbaleri austrijskog kluba da dođe do izgledne situacije za gol, ali Zvezdina odbrana je na vrhunskom nivou. Igra se uglavnom na Zvezdinoj polovini.

46. minut – I gosti su izvršili prvu izmenu – Šlager umesto Junuzovića.

46. minut – Počelo je drugo poluvreme. Milojević je morao da izvrši prinudnu izmenu, povređenog kapitena Savića zamenio je Babić.

DRUGO POLUVREME

KRAJ PRVOG POLUVREMENA, Crvena zvezda-Salcburg 0:0

45. minut – Pokušao je Jabu iz dobre pozicije, ali je levom nogu šutirao preko prečke. Možda i najbolja šansa za Salcburg.

39. minut – Četiri igrača Crvene zvezde su bila u kaznenom prostoru, ali se Jovičić ipak odlučio na šut sa nekih 30-tak metara.

31. minut – Pokušao je Nemanja Radonjić da centrira iz slobodnog udarca, ali je njegov pâs ka svojim igračima bio loš.

26. minut – Degenek reaguje ispred Dabura

24. minut – Dugo su crveno-beli kružili oko šesnaesterca gostiju, na kraju je tukao Radonjić, ali ga je Ramaljo izblokirao.

22. minut – Prvo Krstičić, pa Jovičić šalju loptu pred gol Salcburga, ali oba puta dobro interveniše Ramaljo.

20. minut – Krstičić se spetljao, lopta je došla do Junuzovića koji je tukao sa 17, 18 metara, a Borjan je bio siguran. Bio je to prvi udarac u okvir gola.

16. minut – Prodor i šut Hajdare, ali je na mestu bio Degenek.

13. minut:- Šteta što krilni fudbaler Crvene zvezde nije bolje pokupio loptu… Da jeste izašao bi jedan na jedan sa Stankovićem.

11. minut – Šut Kafua izblokiran, zatim je Radonjić izborio korner.

5. minut – Okliznuo se pomoćni sudija!

4. minut – Gosti imaju više loptu u nogama u uvodnim minutima, dok crveno-beli igraju presing.

1. minut – Utakmica je počela!

PRVO POLUVREME

SASTAVI:

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević odlučio se za očekivani sastav, sa debitantom Kafuom.

Ni šef struke Salcburga Marko Roze nije pravio iznenađenja.

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Stojković, Savić, Degenek, Rodić – Jovičić, Krstičić – Kafu, Ben, Radonjić – Stojiljković.

SALCBURG: Stanković – Lajner, Ramaljo, Pongračić, Ulmer – Junuzović, Samaseku, Volf, Hajdara – Dabur, Jabo.

Izvor: Happytv.rs/Kurir
Foto: Arhiva/Twitter/crvenazvezdafk

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter