Izvor:
30.08.2018 u 15:15
0

ZVANIČNO: Nemanja Radonjić potpisao za Marsej! (FOTO)

Jedan od najboljih fudbalera Crvene zvezde Nemanja Radonjić prešao je u Olimpik iz Marseja za 12 miliona evra.

Radonjić je sa Zvezdom učestvovao u prolazu u Ligu šampiona, ali neće sa crveno-belima očigledno igrati u naelitnijem takmičenju Evrope.

Osim Marseja ovaj transfer potvrdio je i sam Nemanja na svom oficijalnom Tviter nalogu. On je okačio sliku sa aerodroma u Marseju gde se uputio na potpis i ozvaničenje ugovora.

Radonjić je fudbalom počeo da se bavi u rodnom Nišu gde je igrao u klubovima Medijani, Železničaru i Radničkom. Vrlo brzo je postao jedan od najperspektivnijih mladih igrača u zemlji nakon čega prelazi u mlađe kategorije beogradskog Partizana. Nakon nekog vremena, deklarisao se kao navijač Crvene zvezde, najvećeg rivala crno-belih a kasnije je odbio da potpiše profesionalni ugovor sa Partizanom.

Nekoliko meseci je pohađao omladinsku školu fudbala „George Hađi“ u Rumuniji, pre nego što je 2014. godine potpisao ugovor s italijanskim fudbalskim klubom Roma. Klub iz Rima ga je pozajmio Empoliju na jednu sezonu, a početkom 2016. godine pozajmljen je beogradskom fudbalskom klubu Čukarički. Prvi gol u dresu beogradskog tima postigao je već na svom debiju. To je bilo na utakmici u Lučanima u kojoj je Čukarički savladao Mladost u okviru 26. kola Superlige Srbije. Na sledećoj utakmici protiv Jagodine Radonjić je postigao gol sa oko 25 metara, te ubrzo asistirao svom saigraču Andriji Pavloviću za novi pogodak. Nastupajući u dresu Čukaričkog Radonjić je zabeležio 31 nastup i četiri postignuta gola u svim takmičenjima.

Radonjić je 21. jula 2017. godine potpisao petogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom. S obzirom da mu prethodni ugovor s Romom ističe tek polovinom 2019. godine, u Zvezdi je registrovan kao igrač na pozajmici. Radonjić je prvi put istrčao na teren noseći broj 49 na crveno-belom dresu 27. jula 2017. godine u susretu protiv Sparte iz Praga. Ušao je u 61. minutu meča zamenivši Brazilca Rikardinja.

Prvi put je zatresao mrežu na meču protiv ruskog Krasnodara, tokom susreta plej-of runde za Ligu Evrope. Njegov klub je slavio rezultatom 2:1. Drugi gol za Zvezdu postigao je 14. septembra 2017. godine, u remiju protiv beloruskog BATE Borisova.

Mesec dana kasnije Zvezda je igrala protiv beogradskog Rada kada je Radonjić doživeo prelom metatarzalne kosti, te je zbog toga morao na dužu pauzu. Na teren se vratio 14. aprila 2018. i to u velikom stilu – „zatresavši mrežu“ Partizana u 157. „večitom derbiju“. To je ujedno bio njegov prvi gol u domaćoj ligi za Zvezdu.

Da je Radonjić jedan od ključnih igrača crveno-belih pokazao je postigavši četiri gola u pet mečeva do kraja sezone, uključujući i onaj protiv Voždovca u poslednjem kolu Superlige na kojem je Zvezda proslavila titulu.Tako je Radonjić osvojio svoj prvi trofej u karijeri. Na kraju sezone je uvršten u tim idealnih jedanaest igrača Superlige Srbije u sezoni 2017/18.

Kurir
Foto: Twitter/ L`EQUIPE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter