Izvor:
19.09.2018 u 07:53
0

SUPERLIGA SRBIJE: Partizan dočekuje Rad, a misli na Zvezdu!

Trener fudbalera Partizan Zoran Mirkovic kaže da sa posebnim emocijama čeka duel sa bivšim klubom Radom u odloženoj utakmici 5. kola Superlige, ali i da priznaje da je ekipa delimično mislima na duel sa Crvenom zvezdom.

"Rad ima dosta igrača iz svoje omladinske škole, koji osećaju klub i koji znaju da igraju, imaju brzinu po bokovima, čvrsti su u defanzivi, imaju jakog napadača, Mihajlovića. Biće veoma teško. Jedino što nije dobro što će neko morati da izađe nezadovoljan rezultatom", rekao je Mirković na konferenciji za medije.

Mirković je istakao da su mu osećanja pomešana jer je fudbalsku karijeru počeo na Banjici.

"Ponikao sam u Radu, prve fudbaske korake sam napravio u tom klubu. Izuzetno ga cenim, poštujem i volim. Rad u ovom momentu ima dosta dobru ekipu. Zoran Milinković je iskusni stručnjak i izuzetno ga cenim", kazao je Mirković.

Partizan je u prošlom kolu pobedio Proleter iz Novog Sada 1:0, uz dosta sreće, a Mirković ističe da drugo poluvreme nije ništa valjalo.

"Mora da se okrene. Mogu da shvatim da su igrači došli malo premoreni sa reprezentativnih obaveza. Bilo je igrača i koji su odigrali 180 minuta i imali daleka putovanja, ali ne mogu da shvatim ono izdanje. Čovek i kad je umoran treba malo više da uključi mozak i da bolje reaguje na terenu. Ono je bilo katastrofalno", rekao je strateg crno-belih.

On je dodao da je ekipa bila u kontra ritmu i da ne može da shvati strah u igri svoje ekipe.

"Igrač Partizana da beži od lopte, da ne želi igru, ko god da je sa druge strane. Ne mogu to da shvatim. To me brine", kazao je Mirković.

Mirković je najavio da će biti i par promena u ekipi za sutrašnju utakmicu.

Crno-bele nakon ovog vikenda očekuje i 158. večiti derbi sa Crvenom zvezdom u nedelju, takođe u Humskoj.

"Sigurno da smo svi u mislima malo u nedelji, ali poseban motiv ne treba. Ovo je njihov posao, njihova profesija. Igraju prvenstvenu utakmicu, igraju za svoj klub. I na prvom i poslednjem mestu to im je posao", rekao je Mirković.

On je dodao i da je raspored gust, ali da je ovo moralo da se dogodi jednom.

"I Zvezda ima svoju aktivnost večeras, odnosno, ne svoju aktivnost, nego Ligu šampiona, tako da smo otprilike u istoj situaciji", rekao je Mirković.

Novinari su primetili da je moguć da Partizan u nedelju posle derbija bude lider na tabeli.

"A je l'' tako?", upitao je Mirković, a onda uz osmeh dodao: "Nije daleko ni nedelja".

Zaostala utakmica 5. kola Superlige Srbije Partizan – Rad igra se danas od 17 sati u Humskoj.

tanjug.rs
Foto: Instagram/partizanbelgrade, partizan.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter