Izvor:
24.09.2018 u 13:53
0

CRVENA ZVEZDA IZDALA SAOPŠTENJE POVODOM 158. VEČITOG DERBIJA: „Nama se divi Evropa, dok čelnici Partizana od sebe prave žrtve“!

Predsednik FK Crvena zvezda Svetozar Mijailović oštro je osudio saopštenje velikog rivala Partizana posle prvenstvene utakmice.

Crvena zvezda i Partizan odigrali su 1:1 u 158. "večitom derbiju" u okviru devetog kola srpske Superlige.

Mijailović misli da je nedopustio da golman "Orlova" Vladimir Stojković odreaguje na način na koji je odreagovao posle meča, kada je kritikovao sudije, ali i rekao da će se odreći srpskog pasoša.

"Kao predsednik najvećeg kluba na Balkanu, obaveza mi je da se obratim celokupnoj sportskoj javnosti i ukažem na neke negativne stvari koje već duži period dolaze iz tabora našeg večitog rivala. Ne nameravam da dolivam ulje na vatru jer nisam takav čovek, ali funkcija koju obavljam me obavezuje da ukažem na spinovanje javnosti i nesportski projekat koji je osmišljen od strane Partizanovih čelnika. Nedopustivo je da golman Partizana, koji je i golman srpske reprezentacije, onakvom izjavom potpiruje ionako raspaljene navijačke strasti samo zbog jedne sudijske odluke, koja dan kasnije, utvrđeno je čak nije bila ni sporna. Gol je bio čist kao suza", rekao je Mijailović.

Predsednik FKCZ dodaje da je uveren da je na Stojkovića uticao neko od Partizanovih čelnika, koji od sebe pokušavaju da naprave žrtve.

"Uveren sam da ta izjava nije samo iz njegove glave, nego je plod orkestrirane kampanje koju Partizanovi čelnici već duži period sprovode da bi od sebe napravili žrtve i na taj način opravdali svoju nesposobnost da rukovode jednim velikim klubom kao što je Partizan. Nemamo mi ništa protiv da se oni brane kako znaju i umeju, ali nećemo dozvoliti da u to petljaju Crvenu Zvezdu, klub kome se danas istinski divi čitava Evropa, kako zbog sportskih tako i poslovnih rezultata. Svedoci smo besomučne kampanje koju sprovodi TV Partizan u svojoj emisiji Partizanov vesnik, a sve sa ciljem da se u javnosti predstavi da je Crvena zvezda favorizovana od strane države, kako finansijski tako i sportski".

Mijailović tvrdi da je Crvena zvezda najtransparentnija kompanija u Srbiji.

"Crvena zvezda je najtransparentnija kompanija u Srbiji, koja posluje u skladu sa zakonom i koja je na ime poreza uplatila u budžet republike Srbije 15 miliona evra u poslednje 4 godine, od novca koji prihodujemo najvećim delom iz inostranstva. Pri tome, jedini sponzor kojeg imamo od države jeste Telekom sa ugovorom od 1.2 miliona evra, koliko ima i FK Partizan. Istina je da imamo i sponzorski ugovor sa ruskom kompanijom Gazprom vredan četiri miliona evra. Ali je i istina da mnogi klubovi širom Evrope ulažu stotine miliona evra pokušavajući da se plasiraju u LIgu šampiona pa im ne uspeva, a Crvena zvezda je to uspela, a u isto vreme vraćajući ogromne nasledjene dugove", dodaje Mijailović.

On je istakao loš tretman Fudbalskog saveza Srbije prema crveno-belima.

"A da ne pominjemo kako loš tretman ima FK Crvena zvezda u FSS i kakve negativne posledice iz tog odnosa proizilaze po naš klub već duži period.
Crvena zvezda je danas stabilan i uspešan klub, pre svega zahvaljujući pametnoj sportskoj i poslovnoj politici.
Isto želimo da to bude i FK Partizan, ali ne možemo da prihvatimo spinovanje javnosti da Partizan ne može da se razvija zato što im to ne dozvoljava neka viša sila ili zato što je Crvena zvezda državni projekat. Takvo raspirivanje navijačkih strasti, širenje mržnje iznošenjem neistina i predstavljanje FK Partizan da je žrtva a sve zbog ličnih interesa njihovih funkcionera, FK Crvena zvezda ne može i neće dozvoliti"
, zaključio je Mijailović.

b92.net
Foto: crvenazvezdafk.com, twitter/fk crvena zvezda

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter