Izvor:
04.05.2016 u 03:55
0

IZDRŽALI NAPADE BAJERNA: Atletiko Madrid u finalu Lige šampiona!

Fudbaleri Atletiko Madrida plasirali su se u finale Lige šampiona, pošto su večeras u Minhenu izgubili od Bajerna 2:1, tako da im je 1:0 iz prvog susreta bilo dovoljno za prolaz.

U drugom polufinalu, u sredu igraju Real Madrid i Mančester siti, koji su u prvom meču odigrali 0:0.

Bajern je bio potpuno dominantan večeras, naročito u drugom poluvremenu, kada se Atletiko potpuno povukao i odlučio da se brani. Oba tima promašila su po penal.

Bajern je poveo u 31. minutu iz slobodnog udarca, kada je Ćabi Alonso sa oko 16 metara šutirao, a lopta se odbila o živi zid i ušla u gol.

Samo tri minuta kasnije, Bajern je mogao da stekne odlučujuću prednost, ali je promašio penal.

Hose Marija Himenes povukao je protivnika na zemlju u šesnaestercu, a sudija je dosudio jedanaesterac. Tomas Miler je izveo, šutirao je u levu stranu, ali se oblak bacio i dobio loptu.

Bajern je dominirao i imao posed, a Atletiko se koncentrisao na kontranapade, što se isplatilo u 54. minutu.

Fernando Tores je došao do lopte na sredini terena i prosledio loptu u napred do Antoana Grizmana, koji je iskoristio to što je odbrana Bavaraca istrčala, izašao sam pred Manuela Nojera i sigurno ga savladao.

Inicijativa Bajerna se isplatila u 54. minutu, kada je posle jedne akcije Arturo Vidal glavom sa desne stative prebacio loptu na drugu stranu, gde je našao Robert Levandovski i glavom vratio prednost Bajernu, 2:1.

Atletiko je mogao da reši meč u 84. minutu, kada je dosudjen penal pošto je Havi Martines srušio Toresa na samoj ivici šesnaesterca. Tores je izveo penal, ali je vidjena gotovo identična situacija kao kod penala Bajerna: izvodjač je šutirao u levu stranu, a golman je odbio.

Bajern je posle toga krenuo u silovite napade, ali su odbrana Atletika, Oblak i sportska sreća doneli Atletiku drugo finale u poslednje tri godine.

Izvor: Beta
Foto: Twitter/Detras_DelBalon

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter