Izvor:
30.09.2018 u 19:05
0

PREŽIVELI NIŠ: Fudbaleri Partizana izvukli bod na gostovanju protiv Radničkog!

Fudbaleri Radničkog i Partizana odigrali su nerešeno 2:2 u derbiju 10. kola Superlige Srbije

Bura, zatišje, bura, otprilike tako je ukratko izgledala utakmica na niškom Čairu.

Dva perioda od po desetak minuta dinamične i uzbudljive igre uz ostatak "praznog hoda" na obe strane u oba poluvremena donela su mnogo uzbuđenja.

Radnički je hteo da potvrdi dobru formu ove sezone pa je već posle dva minuta igre Ranđelović odlično okrenuo svog čuvara i krenuo u šesnaesterac prema Stojkoviću.
Šutirao je u njegov bliži ugao, Stojković je odbranio, a Partizan je odmah odgovorio na taj napad domaćina. Igrao se šesti minut kada je Zakarić sa krila vratio za Jankovića na ivici kaznenog prostora, ovaj je kroz odbranu poslao loptu po sredini zaboravljenom Šćekiću ali je Šćekić šutirao pored gola.
Tempo je nakon toga opao i nešto više je napadao Radnički, pa je Ranđelović u 28. minutu mogao i bolje da šutira da se nije okliznuo. Sedam minuta nakon toga usledilo je "buđenje". Momci u crvenim dresovima su poveli u 35. minutu kada je Stojanović savršeno poslao loptu sa desnog krila do peterca.
Tamo je između Markovića i Miletića ostavljen Haskić koji je skočio i dao gol glavom. Slično kao i na početku meča, Partizan je odmah uzvratio. Centaršut ka Rikardu, Gomeš udara glavom, a golman Radničkog brani.
Lopta se odbija do Zakarića koji promašuje nemoguće i sa nekoliko metara zakucava prečku. Novu odbijenu loptu prihvata Janković, šutira i zaustavlja je Pankov rukom ispred gola. Sudije na čelu sa Miloradom Mažićem su procenile da elemenata za penal nije bilo i igra je nastavljena.

Nakon toga je tempo opet opao, a na poluvreme se otišlo sa jednim golom u mreži gostiju.

I baš kada je delovalo da će Partizan u nastavku biti agresivniji, Radnički je dao gol iskoristivši poklon Nemanje G. Miletića. Dobio je povratnu, okliznuo se, ničiju loptu je pokupio Ranđelović koji metrima iza sebe nije imao nikoga, a kamoli nekog ispred sebe.
Nije bio sebičan, dodao je Stojanoviću koji je pritrčao i Stojković je bio nemoćan, a Radnički je poveo 2:0. Mirković je nakon toga reagovao izmenom, uveo je Nemanju Nikolića umesto Saše Zdjelara i Partizan je morao da krene na sve ili ništa.
Ta taktika nije bila dovoljno ubedljiva pošto je Radnički imao svoju – da se brani i napada iz kontri. Dobro su "punili" svoj kazneni prostor domaći igrači, pa Partizan nije uspevao da stvori šansu više od 25 minuta iako su imali loptu u nogama mnogo više.
Tek u 74. je sa više od 20 metara šutirao Šćekić, pored gola. Međutim, baš kao kod gola Radničkog u prvom delu, Partizan je posle perioda igre bez šansi podigao samopouzdanje strašnim šutem i golom Nikolića iz 79. minuta.
Urošević je uzeo loptu Stanisavljeviću na beku, vratio je Jankoviću na 16 metara, ovaj je prosledio desno do Nikolića kome je bio dovoljan jedan kontakt da namesti loptu na razornu levicu i pogodi ćošak gola Radničkog.
Usledilo je nekoliko uzbudljivih šansi. Već u sledećem napadu je Marko Mitrović glavom gađao preko gola, koji minut kasnije je Stojković odbranio Mrkiću.

Šok na Čairu režirali su Pantić i Nemanja R. Miletić u dva poteza. Pantić je cetrirao, Miletić pogodio i izjednačio na 2:2 u 85. minutu.

Izvor: B92
Foto: YouTube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter