Izvor:
03.10.2018 u 19:11
0

NEJMAR UGASIO ZVEZDU U PARIZU: Šestica moćnog PSŽ-a protiv crveno-belih!

Fudbaleri Crvene zvezde doživeli su ubedljiv poraz od Pari Sen Žermena na "Parku prinčeva" – 6:1 (5:0) u utakmici drugog kola Grupe C Lige šampiona.

PSŽ je ipak prejak… Razlika u kvalitetu između prvaka Francuske i Srbije srazmeran je novcu uloženom u stvaranje ekipa, pa rezultat realno oslikava odnos snaga na terenu. Jer, Zvezda je igrala protiv jednog od najskupljih i najmoćnijih timova sveta.

Nejmar se poigravao, a na kraju zabeležio het-trik.

Mogli su Nejmar, Mbape i drugovi da pobede i ubedljivijim rezultatom, ali je golman crveno-belih Milan Borjan više puta odlično intervenisao i spasao svoju mrežu.

Crveno-beli su uspeli da koliko-toliko spasu čast, jer je Marko Marin postigao prvi gol Zvezde u Ligi šampiona.

Izdržao je tim Vladana Milojevića 20 minuta borbe sa "svecima", a onda je položio oružje. Nejmar je golom iz slobodnog udarca otvorio kanonadu, a dva i po minuta kasnije još jednom zatresao Borjanu mrežu, tada posle asistencije Mbapea.

Ređale su se šanse za domaćina sve dok Edinson Kavani u 37. i Anhel di Marija u 42. minutu nisu nastavili kanonadu.

Na poluvreme se otišlo rezultatom 4:0.

U nastavku je Borjan uspeo da sačuva mrežu do 70. minuta, kada se u strelce upisao i Kilijan Mbape, posle akcije koju je fantastično započeo Nejmar, a Bernat zabeležio asistenciju.

A onda u 74. minutu Marko Marin se upisao u istoriju Zvezde, jer je postigao prvi gol crveno-belih u Ligi šampiona. Tek što je ušao u igru Lorenco Ebesilio je poslao Marina samog pred golmana Areolu i umalo mu nije pocepao mrežu – 5:1.

Međutim, da se meč ne završi tim rezultatom pobrinuo se Nejmar, svojim trećim golom večeras, a drugim iz slobodnjaka, u 81. minutu za konačnih 6:1.

Na kraju, crveno-beli su doživeli prvi poraz posle 34 utakmice u svim takmičenjima, ali i prvi put primili šest golova u Evropi.

Zvezda je ostala na jednom bodu, osvojenom u prvom kolu protiv Napolija, dok PSŽ sada ima tri boda. U drugom meču Grupe C kasnije večeras sastaju se Napoli i Liverpul.

Crveno-beli u sledećem kolu gostuju Liverpulu 24. oktobra, dok istog dana "sveci" u Parizu dočekuju Napoli.

Kurir.rs
Foto: Zvanični portal FK Crvena zvezda

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter