Izvor:
23.10.2018 u 08:08
0

U Liverpulu pamte lekciju koju su dobili 1973. godine: „Od Zvezde smo učili kako se postaje veliki tim“!

"Crvena zvezda je pomogla Liverpulu da dominira Evropom". Ovo je naslov kojim je lokalni list "Liverpul eho" na svom portalu predstavio srpskog šampiona pred sutrašnji dvoboj na "Enfildu".

U opširnom tekstu se prisećaju 1973. godine i lekcije koju su "crveni" dobili od Zvezde koju je tada vodio Miljan Miljanić, u dve utakmice osmine finala Lige šampiona (2:1, 2:1). O kakvom uspehu se radilo govori i to što su posle te pobede sa "Enfilda" ispraćeni aplauzima. Taj dvomeč je bio i početak taktičkih promena koje je u Liverpulu uveo čuveni trener Bil Šenkli.

– Zvezda je u to vreme bila jedna od ikona evropskog fudbala. Njihovi igrači su izgledali tako dobro sa loptom u nogama i to je Šenkliju otvorilo oči. Promenio je način igre. U toj sezoni sam iz veznog reda sa Emilinom prebačen u zadnju liniju. Naša snaga je bila odlično "čitanje" igre. Posle toga je došao Bob, zadržao taj stil i to je donelo uspeh. Ljudi pričaju da je sve to krenulo kada su Holanđani izmislili "totalni fudbal", mada mislim da su to samo kopirali od nas – rekao je Fil Tompson, igrač "crvenih" iz tog vremena.

novosti.rs
Foto: instagram/liverpoolfc

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter