Izvor:
28.09.2016 u 15:29
0

LIGA ŠAMPIONA: Derbi u Madridu, Barsa bez prve zvezde u Nemačkoj

Drugog dana drugog kola Lige šampiona najveću pažnju privlači duel na madridskom "Visente Kalderonu", gde Atletiko dočekuje prvaka Nemačke Bajern. Biće to novi sudar ovihtimova posle polufinala iz prošle sezone, kada je četa Dijega Simeone zadala bolan udarac Bajernu i, uprkos porazu u Minhenu (2:1), eliminisala ga zahvaljujući golu u gostima nakon minimalne pobede u Madridu.

Bavarci su perfektno startovali sa Karlom Anćelotijem na klupi, imaju svih osam trijumfa, ali će vruća atmosfera na "Kalderonu" sigurno biti najveći test u dosadašnjem delu sezone. Toga je svestan i vezista Ćabi Alonso, ističući čvrstu odbranu Atletika.

Primili su samo dva gola u sedam mečeva. Srećni smo zbog odličnog početka sezone, ali sada igramo protiv znatno snažnijeg tima. U narednih 90 minuta ne smemo da upropastimo sve dobro do sada – rekao je Španac iz Bajerna.

Atletiko nema baš lepe uspomene na Anćelotija i Bajern, ako se izuzme prošla sezona, pošto je upravo od Nemaca izgubio čuveno finale Kupa šampiona 1974. godine u ponovljenom meču (4:0), nakon što je u prvom primio pogodak u 120. minutu, a slično je bilo kada je Anćeloti sa klupe Reala slavio posle produžetaka i izjednačio golom Serhija Ramosa u poslednjim sekundama regularnog toka.

U okviru iste D grupe, za prve bodove boriće se u Rusiji ekipe Rostova i PSV-a iz Ajndhovena. Barselona nastavlja takmičenje bez povređenog Lionela Mesija na gostovanju u Menhengladbahu protiv Borusije, dok u ostrvskom debiju Seltik dočekuje Mančester siti, koji ima 10 pobeda iz isto toliko utakmica ove sezone.

Parovi drugog kola Lige šampiona:

Grupa A: Ludogorec – PSŽ, Arsenal – Bazel.

Tabela: Arsenal 1, PSŽ 1, Ludogorec 1, Bazel 1.

Grupa B: Bešiktaš – Dinamo Kijev, Napoli – Benfika.

Tabela: Napoli 3, Bešiktaš 1, Benfika 1, Dinamo Kijev 0.

Grupa C: Borusija Menhengladbah – Barselona, Seltik – Mančester siti.

Tabela: Barselona 3, Mančester siti 3, Borusija Menhengladbah 0, Seltik 0.

Grupa D: Atletiko Madrid – Bajern, Rostov – PSV.

Tabela: Atletiko Madrid 3, Bajern 3, Rostov 0, PSV 0.

Sve utakmice igraju se u standardnom terminu od 20.45.

Tanjug
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter