Izvor:
04.10.2016 u 19:17
0

DA LI JE NA POMOLU FUDBALSKI RAT: Pogledajte zašto su Albanci ljuti na svoju braću sa Kosova

Da li je na pomolu razdor? Albanci žele da posle plasmana na Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj nastave fudbalski uspon, ali… Smatraju da su na tom putu naišli na prepreku – Kosovo.

Ko kome krade igrače? Čelnici Fudbalskog saveza Albanije su u strahu, a prstom upiru u “braću”. Kosovo nije loše krenulo u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo (remi sa Finskom), a u slučaju da u meču sa Hrvatskom urade nešto pozitivno, Albanci će se osetiti dodatno ugroženim.

– Stvaranje reprezentacije Kosova znači i slabljenje albanske reprezentacije. Biće presudni pregovori između dva fudbalska saveza. Verujem da će u pregovorima prevladati politika i egoizam – rekao je bivši kapiten Albanije Rudi Vata.

Ko je u ovom trenutku prva opcija – Kosovo ili Albanija? Do trenutka da takozvana država nije dobila priznanje FIFA, nije bilo straha, ali sada se sve promenilo. Šta ako Fadilj Vokri i njegov savez budu slatkorečivi i privole veliki broj igrača da se predomisli?

Golman Samir Ujkani je odigrao 20 utakmica za Albance, sada brani za Kosovo. Ko je sledeći?

Sukob “braće” je sve izvesniji…

Blic

Foto: Twitter/SportsJam Kits

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter