Izvor:
06.10.2016 u 19:17
0

HRVATSKI NOVINAR O SRPSKIM NAVIJAČIMA: „Partizan su vam osnovali HRVATI, Zvezda SIMBOLIZUJE SRPSTVO!“

Često se u prepucavanju između navijača Zvezde i Partizana od strane pristalica crveno-belih prema suprotnom taboru mogu čuti prozivke da je Partizan osnovan u Zagrebu. Postoji i mnogo navijačkih pesama posvećenih upravo toj prozivci, a najpoznatija je ”Ajmo crno-beli, umro je Tuđman Franja, ćutaćemo jedan minut, predsedniku Partizana”.

Sada je tu prozivku produbio i poznati hrvatski novinar Tomislav Židak, koji je za Jutarnji list napisao reportažu o putu ka Skadru, gde reprezentacija Hrvatske igra protiv tzv. reprezentacije Kosova.

Posebno se osvrnuo na deo puta od Dubrovnika ka Trebinju, prema granici sa Crnom Gorom. Čim su ušli u Republiku Srpsku, videli su pretnje navijača Partizana, ističe on.

Čim smo prešli granicu počinje prizivanje Šešelja, traži se pravda za Karadžića, Partizanovi navijači priete ustašama, a upravo su im hrvatski antifašisti osnovali klub. Takođe, prvu šampionsku krunu darovali su im Štef Bobek, Zlatko Čik Čajkovski, Branko Zebec, Bruno Belin – navodi Židak u svom autorskom tekstu.

Osvrnuo se i na navijače Crvene zvezde, kao kluba koji simbolizuje srpstvo više i od Šešelja i Karadžića, te navodi da je Trebinje možda i najveća tvrđava Zvezde.

Ipak, ni Šešelj, ni Karadžić ne simbolizuju srpstvo kao Crvena zvezda. Napuštamo Trebinje, možda i najveću Zvezdinu tvrđavu – opisao je hrvatski novinar.

Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter