Izvor:
11.10.2016 u 15:17
0

SKANDAL U SRPSKOM FUDBALU: Prvenstvenu utakmicu sude domaći arbitri

Posle velikih reprezentativnih uspeha usledio je povratak u surovu realnost.

Fudbalski klub Mladost iz Lučana održao je hitnu sednicu Upravnog odbora posle koje je doneo odluku da obavesti javnost o "slučaju bez presedana".

U saopštenju Superligaša ističe se:

"U nedelju 16. oktobra sa početkom u 17 časova u Lučanima treba da se odigra utakmica 12. kola Super lige Srbije između FK Mladost – Lučani i FK Vojvodina – Novi Sad. Smatramo da je delegiranje sudija za ovu utakmicu od strane predsednika Sudijske komisije za delegiranje sudija, slučaj bez presedana u našem fudbalu. Naime, dvojica od trojice delegiranih sudija su iz Novog Sada (Šutulović i Živin), a poznato je da je FK Vojvodina iz Novog Sada. Ovo, u najmanju ruku deluje iritantno na naš klub, na naše igrače, stručni štab, kao i na sudije, ukoliko se ovo delegiranje ne promeni. Svaka greška od strane arbitara na toj utakmici, mogla bi se smatrati namernom i samim tim dovodi regularnost meča u pitanje, što povećava nepotreban pritisak na sve aktere utakmice, kako igrače jednog i drugog kluba, tako i na sudije.

Rukovodeći ljudi kluba iz Lučana su nezvanično saznali da predsednik Komisije za delegiranje sudija, nije ni sazivao komisiju pred ovo kolo, već je delegiranje sudija obavio sam bez konsultacija sa kolegama iz gore pomenute komisije. Fudbalska javnost iz Lučana smatra da je ovakav postupak nezabeležen u našem fudbalu i da je ovakav način rada pristrasan i neregularan.

Zbog svega napred navedenog, duboko se dvoumimo da li uopšte da odigramo narednu utakmicu, a odluku o tome ćemo doneti u narednim danima, jer će naš Upravni odbor po ovom pitanju zasedati i tokom sutrašnjeg dana", stoji između ostalog u saopštenju Mladosti iz Lučana.

Lučanci su takođe naglasili da nisu zadovoljni suđenjem u prethodna tri kola, ali nisu hteli da reaguju saopštenja ni putem medija, jer su smatrali da srpskom fudbalu treba mir pred dve važne utakmice reprezentacije.

Po ovom pitanju, FK Mladost se pismom obratio i predsedniku FSS gospodinu Slaviši Kokezi, sa kojim ima odličnu saradnju, uz duboko uverenje da radi na ozdravljenju srpskog fudbala, kako reprezentativnog, tako i klupskog.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter