Izvor:
27.06.2019 u 19:32
0

NEMCI BOLJI OD RUMUNA ZA FINALE U21 PRVENSTVA EVROPE!

Mlada reprezentacija Rumunije bila je hit Evropskog prvenstva i stekla je brojne simpatije širom kontinenta. Međutim, u polufinalu je ipak naišla na boljeg od sebe.

NEMAČKA – RUMUNIJA 4:2 (1:2)

Bilo je to sjajno polufinale!

Mladi "panceri" poveli su u 21. minutu "ronaldovskim" golom Nadima Amirija, ofanzivnog veziste Hofenhajma koji je sa loptom pretrčao preko polovine terena i predriblao nekoliko čuvara pre udarca za 1:0.

Ipak, naše komšije su vodile na poluvremenu, pogocima dvostrukog strelca Đorđa Puškaša (iz penala i udarcem glavom posle kontre). Napadač Palerma preokrenuo je rezultat uoči pauze i najavio spektakl u nastavku, koji se i dogodio.

Nažalost po njegovu timu – u prvom planu bili su Nemci.

Talentovani vezista Borusije Dortmund, Mahmud Dahud iznudio je "jeftin" faul Janisa Hadžija i penal za Nemačku u 49. minutu, a njegov saigrač Luka Valdšmit bio je precizan za 2:2.

Dok je na semaforu "otkucavao" 90. minut, sudija je pokazao nadoknadu od pet minuta, a Nemci su u "svom" stilu – dodali gas!

Valdšmit je u 90. minutu izrastao u heroja "pancera", golom nakon slobodnog udarca sa oko 18 metara za 3:2, a Amiri je u četvrtom minutu nadoknade otprilike sa istog mesta postavio konačnih 4:2!

Nemačka je dva puta postajala šampion u ovom uzrastu (2009. i 2017) i šansu da osvoji treći pehar imaće u nedelju u 20.45 časova na stadionu Udinezea, kada će naspram sebe imati pobednika drugog polufinala, Španija – Francuska.

Izvor: Mondo.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter