2°C

Beograd

FK RAD SE OGLASIO POVODOM PRODAJE SVOJIH IGRAČA: "Zarađeni novac ćemo ulagati u omladinsku školu!"

U kratkom periodu klub je ostao bez najtalentovanijih igrača, ali na "Banjici" tvrde da je to oprobani recept.

Fudbalski klub Rad ima jednu od najbolji omladinskih škola u Srbiji, čak i regionu, pa ne čudi što se Crvena zvezda i Partizan često raspituju za njihove fudbalere.

U ovom prelaznom roku u tabor crno-belih stigao je Aleksandar Lutovac, doduše posle raskida saradnje sa "građevinarima" zbog neisplaćenih zarada, dok je Crvena zvezda pre nekoliko dana realizovala transfer njihovog najtalentovanijeg igrača Njegoša Petrovića.

S obzirom na to da je klub loše počeo sezonu, a da su otišli i Filip Bainović (Gornjik), Nikola Šipčić (Tenerife) i Bogdan Mladenović (Žil Vistente), navijači strahuju za opstanak.

Reklo bi se opravdano, pošto je Rad jedva opstao u Superligi u dramatičnom finišu.

Tim povodom klub se opratio saopštenjem u kome je navedeno da je u pitanju oprobana klupska strategija, pa su tako pokušali da zarade na pomenutim igračima - kako bi uložili u razvoj novih igrača koji "kucaju" na vrata prvog tima.

- Najnoviji odlasci četiri banjička dragulja (Bainović, Šipčić, Mladenović, Petrović) su najbolji dokaz da se na Banjici radi planski, sistematski i u interesu kluba. Kamo sreće da klub ima stabilan izvor finansiranja, sigurno bi kvartet majstora bio zadržan, jer oni su veliki potencijal i njihovo vreme dolazi. Ko u svojim redovima ne bi želeo da vidi na jednom mestu, Bainovića 'razarača', Šipčića neprobojnog štopera, Mladenovića umetnika u kopačkama i Petrovića najtalentovanijeg mladog igrača u Srbiji. Ali, ovako klub je bio prinuđen da im odobri odlazak iz kluba, kako bi zarađeni novac plasirali u omladinsku školu, u nove klince, jer je ovo jedini način da klub funkcioniše u prilično teškim ekonomskim uslovima - navode u Radu.

Mondo.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar