Izvor:
21.08.2019 u 07:39
0

ŠVAJCARSKI MEDIJI: Jang Bojs protiv Zvezde i za čast Šaćirija!

Vodeći švajcarski štampani mediji duel Jang Bojsa i Crvene zvezde u Bernu najavljuju kao pitanje časti za švajcarski fudbal i tamošnjeg reprezentativca rođenog na Kosmetu Džerdana Šaćirija.

List "Blik" dao je veliki prostor večerašnjoj utakmici na stadionu "Švajcarska" sa naslovom "Pitanje časti", ali i za igrača iz Gnjilana koji je neprimerenim radovanjem gola za Švajcarsku protiv Srbije na Mundijalu u Rusiji "podigao prašinu".

– Jang Bojs brani švajcarski fudbal, koji se ovog leta "ispljao". Zato protiv Zvezde moraju da se otvore vrata Lige šampiona. Radi se i o časti Šaćirija i svega što se događalo na Mundijalu kada su se Srbi pokazali kao loši gubitnici – piše u tekstu.

Dalje se navodi da je bilo pritisaka iz Zvezde kako bi Šaćiri propustio gostovanje u Beogradu sa Liverpulom.

– Umanjena vrednost trijumfa Švajcarske nad Srbijom rezultirala je da menadžer Liverpula Jirgen Klop padne pod politički pritisak i ne povede ga u Srbiju. Zvezda je senzacionalno slavila, a sada Jang Bojs ima priliku da igra i za Šaćirija".

Zanimljivu ilustraciju na naslovnici donosi list "Berner Zeitung" sa fudbalerima Jang Bojsa kako pokušavaju da dohvate visoko podignutu crvenu zvezdu, simbolizovanu kao amblem Lige šampiona.

– Put do zvezda – naslov je tog lista u kome se podseća da je rival Jang Bojs drugu godinu u nizu tim sa Balkana za mesto u LŠ, nakon što je prošle godine izbacio zagrevački Dinamo.

"Le journal" ističe da su Srbi velika prepreka šampionu Švajcarske, a "Biel Taglbat" da Jang Bojsu preti "deja vu" iz 2004. godine kada je Crvena zvezda bila bolja u kvalifikacijama za LŠ sa ukupnih 5:2.

Prva utakmica plej-ofa za LŠ Jang Bojs – Crvena zvezda počinje večeras u 21 sat u Bernu.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter