Izvor:
14.10.2019 u 07:38
0

MEČ KVALIFIKACIJA ZA EURO 2020: Srbija večeras protiv Litvanaca!

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras od 20.45 igra protiv Litvanije meč kvalifikacija za EURO 2020. godine.

Selektor Ljubiša Tumbaković istakao je da mu je večerašnji rival dobro poznat, još iz Lige nacija.

– Gledao sam Litvaniju sad protiv Ukrajine i to je jedna pozitivnija dimenzija. Daleko disciplinovanija, borbenija ekipa, sa posebnom idejom. Kao da igrači polako sazrevaju. Bilo je promena, ali ne mnogo – rekao je Tumbaković na konferenciji za medije u Litvaniji.

Srbija u grupi B trenutno zauzima treće mesto sa sedam bodova, a plasman na EP tražiće preko baraža, iako matetmtički ima šanse za plasman kroz kvalifikacije.

– Da bi se desilo čudo, prvo mora da zavisi od nas. Ako mi ne pobedimo, onda šta god da se desi, nije čudo. Zato idemo stepenik po stepenik, hajde da pobedimo, pa onda da vidimo čudo, a čuda se dešavaju – rekao je Tumbaković.

Napadač Aleksandar Mitrović rekao je da očekuje drugačiji meč od onog u Beogradu i da je najvažnije da srpski tim pobedi.

– Biće drugacije, nijedna utakmica nije ista. Sve znamo jedni o drugima, tako da neće biti iznenađenja, ni sa naše, ni sa litvanske strane. Znamo sve o njima, verujem i oni o nama. Znamo šta nas čeka i spremni smo – rekao je Mitrović.

Njegovi saigrači Stefan Mitrović i Predrag Rajković smatraju da će ovaj meč biti dobra priprema pred baraž u martu.

– Ozbiljno shvatamo Litvaniju, važan je kontinuitet pobeda u reprezentaciji. Očekujem tešku utakmicu, drugačiji su uslovi zbog veštačke trave. Ipak, našim kvalitetom možemo da ostvarimo pobedu – rekao je Mitrović.

Golman Rajković očekuje dobar meč u kom je cilj pobeda.

– Očekuje nas dobra utakmica s poznatim protivnikom, igrali smo u Ligi nacija. Idemo na pobedu i dobro se pripremimo za baraž. Razmišaljmo o baražu, iako imamo matematičke šanse kroz kvalifikacije, ali je realnije da pravimo plan i taktiku za mart – istakao je Rajković.

Happytv.rs
Foto: Printskrin

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter