Izvor:
16.10.2019 u 08:56
0

NEMOGUĆA MISIJA: Koliko je Srbija sada blizu Evropskog prvenstva 2020?

Samo kiks Ronaldove družine u srcu Evrope ili protiv Litvanije u Lisabonu odvešće „orlove“ (uz njihove dve pobede) na kontinentalni šampionat.

Koliko je Srbija sada blizu Evropskog prvenstva 2020? Možda bi, zapravo, pitanje trebalo da glasi: Koliko je i dalje daleko? A odgovor je prost: daleko je koliko i poslednji (ujedno i prvi) poraz Portugala od Luksemburga.

Pobeda Mitrovića i „orlova“ u Litvaniji (2:1), uz poraz Ronalda i „moreplovaca“ u Ukrajini (1:2), probudila je nadu da će naš državni tim posle četiri ciklusa tumaranja u kvalifikacionom tunelu konačno izaći na svetla kontinentalne fudbalske pozornice. Nasuprot te nade, koja se kod nas Srba neretko i neutemeljeno pretvara u euforiju, ipak se nalazi realnost koja nameće zaključak: aktuelni prvak Evrope neće kiksnuti u Luksemburgu. A Srbiji to treba da, uz trijumfe kod kuće nad tim istim Luksemburgom i pobednikom grupe Ukrajinom, proglasi uspešno odigrane kvalifikacije za EP, prve još od početka 21. veka.

Tog dalekog 8. oktobra 1961. Luksemburg jeste porazio Portugal, čak i ubedljivo (4:2), i to u takmičarskoj utakmici (kvalifikacije za SP u Čileu), ali koliko smo zaista blizu reprize koja bi u sadašnjoj konstelaciji snaga bila senzacija? Daleko, baš daleko… Jer ondašnji Portugal nije imao slavu i snagu današnjeg. Niti odigrano veliko takmičenje, a Ronaldova ekipa je ovenčana šampionskim lovorom dvaput (EVRO 2016, Liga nacija 2019). Nije imao ni potonju najveću zvezdu Euzebija u punom sjaju, koji je upravo u tom porazu debitovao u reprezentaciji.

Naposletku, od tog kiksa Portugalci su se sastali s Liliputancima iz srca Evrope još 11 puta i uvek su ih pobedili. Uz gol-razliku 36:1! I zato je Ljubiša Tumbaković, selektor „orlova“, u pravu kad govori da ovu jesen treba koristiti za pripremu ekipe za baraž u martu 2020.

Pustimo čudo, predaleko je…

Izvor: Alo.rs
Foto: Srpskainfo.com/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter