Izvor:
27.11.2019 u 19:34
0

KOŠMAR LIGE ŠAMPIONA: Crveno-beli san zvani NOĆNA MORA!

Liga šampiona preti da bude jedan košmar navijačima Crvene zvezde. Nešto čemu su se toliko nadali i što su godinama priželjkivali, za tren oka može da postane samo loša uspomena.

Bajern i Totenhem su u svega tri meča uspeli zajedno da postignu neverovatnih 15 golova, toliko tim Vladana Milojevića u domaćem prvenstvu ne primi na dvadeset utakmica i upravo je to pravi ekvivalent odnosa snage i kvaliteta.

Priznajmo da je Superliga Srbije na marginama jakih evropskih liga, pa čak i ta borba oko koeficijenta za dva mesta u eliti, može da bude samo mazanje očiju domaćoj javnosti, jer je evidentno koliko naš fudbal zaostaje za tim što prikazuju Bajern i Totenhem. O ostalim klubovima koji pukom srećom nisu zapali u grupu sa Zvezdom da ne govorimo i ne zamišljamo šta bi tada bilo.

Bilo kako bilo, crveno-beli su na pet mečeva primili 19 golova, u proseku skoro četiri po meču, ali i dalje imaju šansu za evropsko proleće, verovali ili ne.

RAZOČARANI TRENER CRVENE ZVEZDE: Slaba energija i žar, razočaran sam, ali ovo je najubedljiviji poraz! (FOTO, VIDEO)

Potrebno je da "iščupaju" bod u Atini i sa trećeg mesta će uskočiti pravo u nokaut fazu Lige Evrope. Da li je taj ishod realan? Jeste, ali da li je Zvezda to zaslužila? To je već diskutabilno.

Vladan Milojević je u teškom trenutku preuzeo ekipu, posle volšebno izgubljene titule uprkos velikoj prednosti, nasledio je Grofa Božovića i već tog leta 2017. godine ušao duboko u srca navijača Zvezde.

Preko Florijane, neugodnog Irtiša, nikad jače Sparte i ultra moćnog Krasnodara se na veliko iznenađenje svih plasirao u Ligu Evrope posle punih 10 godina. Navijači su se željni uspeha i velikih pobeda, zadovoljili samo tim ulaskom u grupnu fazu i uoči žreba nisu imali preterane želje, jer je već napravljen rezultat koji se dugo čekao.

BORJAN POTPUNO ISKREN: Nismo mi za Ligu šampiona!

Ali, Milojević se tu nije zaustavio. Dobijena je interesantna grupa, međutim iskreno rečeno Zvezdi niko nije davao šanse pored Arsenala i Kelna.

Čudo je ipak napravljeno. Bez pritiska se korak po korak gradila jaka tvrđava i postavljeni su čvrsti temelji nove Zvezde. Pao je Keln u Nemačkoj, Arsenal strepeo pred punom Marakanom, London je video crveno-belo herojsko srce, da bi Srnić golom protiv Kelna otvorio novo evropsko poglavlje, koje je nažalost završeno u ledenoj Moskvi, mada je ipak bajka mogla biti nastavljena.

Miloje je od prosečnog trenera postao Klark Kent, a navijači su poput zavisnika želeli samo još, još i još.

Nema problema, Milojević im je i to omogućio. Salcburg je video Zvezdin inat i morao da pogne glavu pred Degenekom, Pavkovim, Krstičićem i ostalim junacima te večeri.

Tada su apetiti malo porasli, slika o Zvezdi se promenila preko noći, svi su bili ubeđeni da može da se napravi uspeh u Ligi šampiona. Napoli, PSŽ, Liverpul – teško da teže može.

NAJTEŽI PORAZ ZVEZDE U ISTORIJI U EVROPi: Crveno-belo u crno zavio Robert Levandovski!

Ali, bod protiv Napolija na otvaranju se proslavio kao pobeda. Zvezda je falila Ligi šampiona, Zvezda može da dogura daleko, Zvezda ponovo sija… sve su to bile reči navijača i novinskih natpisa tih dana.

Onda je došao šamar u Parizu i ogromnih 6:1, ali navijači su ponovo tražili svetlo u toj tami. Marin je postigao prvi gol u ovom formatu Lige šampiona, pa je poraz brzo zaboravljen, dok se nije otišlo na "Enfild" i pretrpeo novi ubedljiv poraz, ovoga puta od 4:0.

Tada već polako počinju kritike, jer apetiti su već porasli i uvek se očekuje više. Ne valja ovo, zašto ovaj igra tu, zašto nisi ubacio ovog, itd. Međutim, stvar je promenjena za 180 stepeni samo par sedmica kasnije.

ESPRESO.rs
Foto: youtube/printscreen/

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter