Izvor:
25.04.2016 u 20:33
0

HUAN MATA: Fudbaleri su preplaćeni i ne žive stvaran život!

Fudbaler Mančester Junajteda Huan Mata izjavio je da fudbaleri zarađuju mnogo novca i poručio da bi rado pristao na mnogo manju platu ukoliko bi u tom sportu bilo manje biznisa.

– Fudbal je veoma dobro plaćen na vrhunskom nivou. Izgleda kao da živimo pod "staklenim zvonom" jer ostatak društva zarađuje smešnu sumu u odnosu na nas. U svetu fudbala te plate su normalne, ali u poređenju sa 99,9 odsto Španije i ostatka sveta, zarađujemo nenormalno mnogo – rekao je Mata gostujući na španskoj televiziji Salvados.

Španski vezista ističe da ne voli biznis stranu u fudbalu, već samo igru i sportsko nadmetanje.

– Rado bih pristao na smanjenje plate ukoliko bude manje biznisa u sportu. Veoma dobro smo plaćeni i nekad mislis da nije velika razlika kada ti neko ponudi nešto bolje uslove. Plaši me koliko su fudbaleri zaštićeni, ne živimo normalan život – naveo je.

Mata ističe da fudbaleri ne dele život kao ostali građani i dao primer svojih prijatelja.

– Stvarni život žive moji prijatelji. Oni su morali da traže posao, prijavljuju se za socijalnu pomoć, emigriraju… To je normalan život, za razliku od fudbalera – zaključio je Mata, koji u Junajtedu trenutno nedeljno zarađuje 140.000 funti.

Tanjug
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter