Izvor:
07.12.2016 u 22:49
0

Počinje Svetsko prvenstvo u fudbalu: Prvi favorit za titulu je…

Fudbaleri Real Madrida pokušaće da osvoje prvi trofej u sezoni, pošto će od 8. do 18. decembra igrati na Svetskom klupskom prvenstvu u Japanu.

Real će pokušati da postane prva ekipa koja je u istoj sezoni osvojila Ligu šampiona, špansko prvenstvo, Kup kralja i Svetsko klupsko prvenstvo. Za sada nema ništa od toga.

Domaćin je Jokohama, a na premijeri u četvrtak igraće domaći predstavnik Kašima Antlers protiv šampiona Okeanije Okland Sitija.

Ekipa Zinedina Zidana nije izgubila utakmicu od aprila i duela sa Vofsburgom u četvrtfinalu Lige šampiona u prošloj sezoni.

U ekipi Reala će biti 13 igrača koji su 2014. godine osvojili Svetsko klupsko prvenstvo, pobedom protiv argentinskog San Lorenca od 2:0 u marokanskom Marakešu.

Očekuje se da će u ekipi evropskog prvaka biti Kristijano Ronaldo, Serhio Ramos i Kejlor Navas, ali turnir će propustiti Garet Bejl, koji je operisao skočni zglob.

Real u sredu uveče igra protiv Borusije iz Dortmunda, utakmicu poslednjeg šestog kola grupne faze Lige šampiona.

U četvrtfinalu ovogodišnjeg svetskog klupskog prvenstva u nedelju 11. decembra u Osaki igraće južnoafrički Mamelodi Sandauns protiv pobednika duela Kašime i Oklanda, dok će u drugom četvrtfinalu igrati južnokorejski Jeonbuk Motors i meksički klub Amerika.

U polufinalu 14. decembra osvajač Kupa Libertadores kolumbijski Atletiko Nasional igraće u Osaki protiv pobednika prvog četvrtfinala, a dan kasnije u Jokohami Real Madrid igraće protiv pobednika drugog četvrtfinala.

Finale i utakmica za treće mesto na programu su 18. decembra u Jokohami.

B92
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter